Manager IT – NEN

NEN is in 1916 opgericht ter ondersteuning van normalisatieprocessen. Dit doet zij door gezamenlijke afspraken te maken met belanghebbende partijen, waaronder bedrijven, overheden, ngo’s en startups. Deze afspraken worden ook wel normen of ‘best practices’ genoemd. Normen bevorderen innovatie, duurzaamheid, veiligheid, efficiency en internationale handel, zowel op nationaal als op internationaal niveau. NEN is een non-profit stichting met 300 medewerkers en een netwerk bestaande uit bijna 5000 commissieleden die samen 35.000 normen actief bijhouden. NEN heeft een heldere ambitie voor 2025; Verbinding maken met haar klanten en ervoor zorgen dat haar normen breder en gemakkelijker worden toegepast. De organisatie gaat hierdoor door een digitale transformatie.

De manager IT is verantwoordelijk voor het leveren van IT-middelen ter ondersteuning van de NEN-processen en het integrale technische beheer van data- en IT-voorzieningen. Er is zowel focus op businessontwikkeling als operational excellence. De manager IT bouwt aan de vernieuwing van de IT-afdeling en levert daarmee de IT-bijdrage aan de ontwikkeling van NEN als geheel.
Daarnaast is de manager IT verantwoordelijk voor het IT-landschap van NEN, inclusief de primaire businessapplicaties die de processen van bijvoorbeeld normontwikkeling ondersteunen en normen naar duizenden klanten ontsluiten. Ook is de manager verantwoordelijk voor generieke applicaties zoals ERP, HR-systeem, andere applicaties, werkplekken en infrastructuur. Het merendeel van deze diensten is uitbesteed. Het IT-vakgebied dient dus op orde te worden gebracht voor zowel strategie, tactische- als operationele zaken.

De manager IT geeft leiding aan het IT-team en is samen met andere managers onderdeel van het managementteam van NEN. De manager is verantwoordelijk voor de aansturing van IT en draagt op deze wijze bij aan de realisatie van de ambities en doelen van NEN. Het streven naar ontwikkeling, continuïteit en betrouwbaarheid van technologie staat daarbij centraal. De afdeling heeft 10 medewerkers waarvan een groot deel interim. De manager rapporteert rechtstreeks aan de Algemeen Directeur.

Voor meer informatie over deze functie verwijzen wij u naar het functieprofiel.

Lees het gehele functieprofiel hier   

Bij interesse gebruikt u dit contactformulier en voegt u uw cv en motivatie als bijlage toe. De sluitingstermijn om te reageren is maandag 4 juli 2022.

Voor meer informatie over deze positie en de procedure kunt u contact opnemen met Valentijn Doffegnies, Research Consultant. E. valentijn.doffegnies@maeslunau.com

Zodra wij uw gegevens opnemen, vragen wij u akkoord te geven op de verwerking van uw gegevens in onze database. Wij gaan zeer vertrouwelijk om met uw gegevens, geheel in lijn met de huidige privacywetgeving. Voor meer informatie over ons privacy statement kunt u kijken op www.maeslunau.com/privacy.

    • Max. bestandsgrootte: 1 MB.
    • Max. bestandsgrootte: 1 MB.