Terug naar nieuws overzicht
Leergang Toezichthouden

Leergang Toezichthouden Maes & Lunau / Avicenna van start op 19 november, volgende start in Januari 2021

Het succes van de 1e Leergang voor startende Non-Executives heeft ons toch wel verrast. Deze Leergang werd stevig overtekend, dus hebben we besloten in Januari de 2e te starten. De samenstelling van deze eerste groep is mooi divers en dus is de discussie verzekerd door de rijkdom van verschillende inzichten en ervaringen die uitgewisseld gaan worden.

Leergang header 2

Deelnemers worden per leergang geselecteerd over 6 verschillende criteria:

  • Leeftijd per leergang variërend van 35 tot 60 (+/-)
  • Culturele achtergrond
  • Man en vrouw
  • Persoonlijkheid
  • Profit en not-for-profit
  • Ervaren toezichthouder / niet ervaren als toezichthouder

Na de aankondiging in mei van dit jaar stroomden de aanvragen binnen en deze week start de eerste leergang volledig “Corona-proof “ volgens de RIVM richtlijnen in conferentiecentrum Drakenburg. We moesten de oorspronkelijke locatie wijzigen omdat daar de regels niet goed in acht genomen konden worden.

Het unieke ontwikkeltraject, speciaal voor deelnemers die een toezichthoudende rol ambiëren, is in nauwe samenwerking tussen AVICENNA en  Maes & Lunau tot stand gekomen. De leergang gaat in op hoe je (in je toezichthoudende functie) authentiek en effectief blijft en je leert wat inhoudelijk én gedragsmatig goed en adequaat toezichthouden is. Hoe kun je je eigen rol versterken en verbeteren in een uitdagende en snel veranderende context?

Het traject kent een looptijd van circa 10 maanden met 5 sessies van twee dagen met een overnachting en bestaat uit een combinatie van gedegen kennis (door experts), analyse van- en feedback op je eigen gedrag en het vergaren van nieuwe inzichten in een gemêleerde deelnemersgroep.

Wil je meer weten over deze leergang? Kijk dan op onze website, https://www.maeslunau.com/nl/nieuws/nieuwsbericht-leergang-toezichthouden of op die van AVICENNA https://academievoorleiderschap.nl/leergangen/leergang-voor-toezichthouders-commissarissen/ of neem contact met ons op.

Team Maes & Lunau executive search