Terug naar team overzicht

Caro Negenborn

‘Wat mij als research consultant motiveert? Ik ben als persoon heel positief ingesteld, sterk op mensen gericht. Ik vind het contact met kandidaten erg leuk. Hoe kan ik ze verder brengen? Hoe kan ik zorgen voor een mooie vervolgstap in hun loopbaan?’ Caro Negenborn, die een achtergrond heeft als arbeids- en organisatiepsycholoog en zich verdiept heeft in verschillende vormen van leiderschap en de invloed en het belang van een passende organisatiecultuur, maakt deel uit van het research team bij Maes & Lunau.

Caro_Header
“Mijn motivatie als research consultant ligt in het vinden van de juiste match tussen kandidaat en bedrijf, waarbij zowel vaardigheden als persoonlijkheid en waarden belangrijk zijn.”

In die hoedanigheid is zij, zoals alle medewerkers van dit team, betrokken bij de intake van nieuwe opdrachten. ‘In afstemming met de consultant bepalen we wat het bedrijf zoekt, stellen we een profiel op en doen we desktop research, onder meer in onze eigen database met meer dan 50.000 contacten. We kijken dan wat voor persoon het is, wat zijn of haar achtergrond is. Wat zijn de vaardigheden en past hij of zij bij het bedrijf?’ Daarna, vertelt Caro, zoekt ze als research consultant contact met potentiële gegadigden. Dat is het extraverte gedeelte van haar werk dat haar goed bevalt. Ze proberen potentiële kandidaten te interesseren voor de vacature. Caro vindt dat ook psychologisch een boeiende uitdaging. ‘Hoe schrijf je je mail zo, dat je de interesse van een kandidaat oproept?’ Een uitdaging in haar werk vindt Caro daarnaast dat de samenleving verandert. Deze wordt diverser en veeleisender. Dat betekent dat ook bedrijven en organisaties moeten mee veranderen. In sommige sectoren en regio’s is dat best een uitdaging, zegt ze.