Terug naar team overzicht

Yvonne Jung-Phielix

Yvonne Jung-Phielix is een zeer ervaren consultant, die gedurende haar lange loopbaan een bijzonder groot netwerk heeft opgebouwd in de Nederlandse life-sciences, fast moving consumer goods en retail wereld. Zij heeft talrijke topfuncties ingevuld. Daarbij heeft haar achtergrond als psychologe beslist geholpen.

Yvonne 3653 1920x550nw

‘In ieder gesprek met topkandidaten komt de psychologie terug. Wat zijn de ambities, de teleurstellingen en de handicaps? Ook als je met je opdrachtgever praat, ga je al snel de diepte in’, vertelt Yvonne. ‘Je zoekt een specifieke kandidaat, die in een bepaalde fase van de ontwikkeling van de onderneming waarde moet kunnen toevoegen. In die dagelijkse diepgaande gesprekken met intelligente, wilskrachtige mensen, die heel bewust met hun carrière bezig zijn, zit het mooiste dat dit vak te bieden heeft.’ Al meer dan 30 jaar is Yvonne in haar vak werkzaam. ‘Ik heb onwijs veel meegemaakt. In het begin had je geen internet, slechts telex en fax. De informatie over opdrachtgevers en kandidaten was opgeslagen in archiefkasten met eindeloze kaartenbakken. Dat kostte heel veel tijd. Toen internet kwam, kreeg je een geweldige verdieping van informatie en inzicht en was er ook sprake van een geweldige versnelling. Daardoor kon je veel meer meters maken.

In het domein waarin ik actief ben, hebben we enorm veel klanten gekregen, groot en klein,  waaronder vele familiebedrijven. Het is een prachtig werkveld. De mensen die erin werken, zijn veelal hoger opgeleid en zijn bewust bezig met natuur, voedsel en gezond leven. Het zijn vaak sterk inhoudelijk gerichte mensen, die iets willen betekenen voor een gezondere wereld. Het vak is dankzij internet veel leuker geworden, maar de snelheid en de druk is ook veel groter geworden. Je staat 24/7 aan. Juist vanwege die druk bewaakt ze een aantal thema’s zorgvuldig: warmte, diepgang, authenticiteit en betrouwbaarheid.’