Executive search

Sinds 1978 weet Maes & Lunau schaars toptalent in zowel de non-profitsector als het bedrijfsleven op te sporen en te introduceren bij ambitieuze organisaties. Onze jarenlange kennis in executive search, ervaring als executive search bureau en nationaal en internationaal netwerk staan daarbij garant voor een uitstekend trackrecord in tal van sectoren. Kandidaten en cliënten waarderen onze zorgvuldige en inhoudelijke aanpak, onze transparantie en onze toewijding.

Executive Search 2

De consultant en de research consultant besteden veel aandacht aan diversiteit en het inzicht krijgen van het functioneren van het team, de individuele kwaliteiten en de aanvullende competenties die een nieuwe kandidaat moet meebrengen om het team te versterken. Maes & Lunau heeft het charter Talent naar de Top ondertekend. 42% van de aan Maes & Lunau toevertrouwde posities is door vrouwelijke kandidaten ingevuld. Door ons uitgebreide en professionele researchapparaat zijn wij niet afhankelijk in onze werving van adverteren, maar kunnen wij per opdracht de beste kandidaten lokaliseren en benaderen.

Beyond the obvious

De voor de hand liggende oplossing is lang niet altijd de béste oplossing. Integendeel: het loont om vérder te kijken. Dat is dan ook precies wat Maes & Lunau doet. We kijken voorbij iemands cv en achtergrond – de klassieke manier van zoeken. Liever kijken we naar iemands persoonlijkheid, en dan met name naar zijn of haar drijfveren; wat streeft iemand na? Natuurlijk kijken we ook naar competenties en naar het energie- en ambitieniveau. Zaken die, zo hebben we geleerd, vaak minstens zo belangrijk zijn bij het voorspellen van de mate van succes in een volgende functie. Verder kijken doen we op basis van onze jarenlange ervaring en op basis van onze eigen authenticiteit. We durven kritisch te zijn, deinzen er niet voor terug om kandidaten scherp te ondervragen, en nemen niet zomaar aan wat iemand zegt. De gemakkelijke oplossing: dat is niet waar wij voor gaan. Zeker in deze markt, waarin de strijd om topkandidaten hard wordt gevoerd, loont het om beyond the obvious te kijken.

Gerelateerde diensten