Voedselbanken Nederland

Maes & Lunau en Voedselbanken Nederland

Door de toenemende vraag voor voedselpakketten heeft Voedselbanken Nederland dringend behoefte aan nieuwe vrijwilligers die op bestuurlijk niveau meedenken over en bijdragen aan de misie en visie van de organisatie.
Maes & Lunau zet zich daarom graag in voor de Voedselbank en ondersteunt hen met het vinden van de juiste kandidaten voor deze posities. Op deze manier proberen wij samen met Voedselbanken Nederland een positieve impact te maken op de maatschappij.

Onlangs hebben wij Onno van de Weteringh geplaatst als Bestuurslid HR bij Voedselbanken Nederland. Lees hier de ervaring van Onno. Wij wensen Onno en Voedselbanken Nederland veel succes en een duurzame samenwerking.


Voedselbanken Nederland heeft jou als vrijwilliger nodig!

Voedselbanken Nederland is de koepelorganisatie voor 172 voedselbanken. Samen helpen zij 120.000 mensen die het financieel niet redden door ze tijdelijk te voorzien van voedselhulp. Om de mensen van voldoende eten te kunnen voorzien, werken zij samen met bedrijven, instellingen, gemeenten en particulieren. Zo zorgen ze er voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast.

Voor meer informatie over openstaande vacatures van Voedselbanken Nederland: www.werkenbijvoedselbanken.nl/vacatures


Peter van der Meijden over de samenwerking met Maes & Lunau:

Peter van der Meijden - recruiter Voedselbanken Nederland

“De samenwerking tussen Maes & Lunau en Vereniging Voedselbanken Nederland dateert uit 2022. In dat jaar benaderde één van de managers van Maes & Lunau ons met de vraag of ze, in het kader van hun MVO beleid, ons zouden kunnen ondersteunen met het kosteloos werven en selecteren van vrijwilligers.
Dat was op het juiste moment, we hadden een aantal uitdagende bestuursfuncties vacant waarvoor het altijd lastig is om gekwalificeerde vrijwilligers te vinden.

Maes & Lunau pakte de samenwerking direct bijzonder voortvarend en plezierig op door snel contact op te nemen en samen met ons op bezoek te gaan bij een grote voedselbank in het land. Hierna gingen ze aan de slag en hebben het afgelopen jaar al meerdere functies op bestuursniveau bij ons kunnen invullen, als meest recente, de vacature voor Bestuurslid Communicatie van de Vereniging Voedselbanken Nederland.

Wij zijn onder de indruk van de kwaliteit van de kandidaten, de persoonlijke contacten en de snelheid waarmee ze ons weten te helpen, een geweldige prestatie in een lastige markt. We hopen de samenwerking nog lang met elkaar te kunnen voortzetten.”


Onno van de Weteringh:

Bestuurslid Vrijwilligers (HR) - Voedselbanken Nederland

“Maes en Lunau heeft een perfecte match gevonden in een functie waar ik mijn ervaring en maatschappelijke betrokkenheid kan inzetten en die voor mijzelf carrière-versterkend werkt.”