Interim Management

Acute problemen en vraagstukken vragen om acute oplossingen door pure professionals. Zij weten exact wat er gedaan moet worden op basis van grote kennis en diepe ervaring. De Nederlandse arbeidsmarkt voor zeer ervaren top vakmensen biedt erg veel mogelijkheden. De organisaties zijn in de laatste jaren smaller geworden aan de top en het aantal direct-reports aan de eindverantwoordelijke manager is groter geworden.

_NJ_1398-CONCEPT-Interim-900px

Hierdoor zijn veel buitengewoon gekwalificeerde mensen beschikbaar gekomen die per direct inzetbaar zijn en effectief. Veel van deze professionals hebben zich neergelegd bij het feit dat er voor hen geen vaste functie beschikbaar is. Zij hoeven ook geen vaste functie. Hoogwaardige projecten met veel impact en resultaat zijn veel leuker. Bovendien wat is een vaste functie.

De dynamiek van de profit en non-profitsector verhoudt zich de laatste jaren mindergoed tot lange vaste dienstverbanden. Daardoor is een groot arsenaal aan top-managers helemaal niet op zoek naar een “volgende” vaste baan, maar wil men uitdagende projecten waar de opgebouwde kennis en ervaring maximaal effectief ingezet kan worden. Door de overzichtelijke duur en heldere doelstelling van de interim-opdrachten van bijvoorbeeld 4 tot 16 maanden is de inzet van de professional maximaal geïnspireerd en op resultaat gericht.

Samenwerking

Maes & Lunau heeft door haar jarenlange prominente positie in de markt voor executives een groot arsenaal aan top mensen in het volledige gamma van algemene- en functionele directie functies. Op het gebied van statutaire directiefuncties met alle juridische- en financiële risico’s die dat met zich meebrengt werken wij samen met het beste bureau op dat gebied Custom Management. Voor alle functionele disciplines hebben wij contact met de beste mensen in de markt die zich onafhankelijk bewegen en zelfstandig de moeilijkste opgaves aankunnen samen met het zittende management. De functionele interim manager heeft minder behoefte aan schaduw management, want is goed genoeg in zijn of haar vak om met het zittende management de problemen op te lossen. Bij een aanvraag voor een interim opdracht worden alle 16 professionals van Maes & Lunau gemobiliseerd om bij het gedefinieerde probleem de vijf beste kandidaten te selecteren. De client weet binnen 24 uur of Maes & Lunau de interim opdracht kan vervullen met beschikbare kandidaten. De drie besten worden binnen de volgende 24 uur geïntroduceerd en de start van de meest geschikte kandidaat zal  zeer spoedig daarna zijn.

Wij factureren de klant een eenmalig bedrag. De interim manager factureert zijn opdrachtgever rechtstreeks en sluit het contract af met of zonder onze hulp. Wij houden de vinger aan de pols, meer niet.

Voor meer informatie kunt u bellen met elke consultant van Maes & Lunau.

Gerelateerde diensten