Terug naar nieuws overzicht
Cases

Case: Nick Pauli - 5CA

“5CA is een bedrijf dat zowel qua omzet als qua bezetting snel groeit. Wij zijn 15 jaar geleden al begonnen met “Working From Home”. Wij zijn pioniers op dit vlak. Vooral de laatste jaren is de belangstelling hiervoor enorm gegroeid en zijn wij als bedrijf sterk gegroeid. Concreet betekent dit dat wij in piek periodes wekelijks soms meer dan 100 talentvolle medewerkers wereldwijd aannemen. Zij worden ingezet voor customer experience support. Wat ons daarin onderscheidt van concurrenten is dat wij een totaalpakket bieden, bestaande uit onder meer consumenten “insights” voor onze klanten. Daarvoor hebben wij eigen data-analisten, zoals engineers en developers, in dienst. Daarnaast bieden wij onze service inmiddels in 28 talen aan.

Nick Pauli

Doordat wij vanuit ons WFH-model werken, kunnen we de beste mensen in de wereld rekruteren en bovendien tegen lagere kosten. Mensen die we na enkele testen en gesprekken aannemen, krijgen online een introductiedag, gevolgd door trainingen en dan kunnen ze na één of twee weken al aan de slag. Om te voorkomen dat ze door het thuiswerken vervreemd zouden kunnen raken, hebben we vanuit ons hoofdkantoor in Utrecht en virtueel een engagementafdeling die continue in contact is met onze “community”. Zo geven we bij voorbeeld aan onze WFH-medewerkers webinars over onderwerpen als voeding,  gezondheid, mindfulness etc.  Ook organiseren wij regelmatig informele virtuele bijeenkomsten.

De bijzondere snelle groei van ons bedrijf maakt dat we voor onze staf van meer dan 100 mensen in Utrecht professionele managers nodig hebben voor verschillende services en hele specifieke technologische functies. Dat zijn mensen die op hun terrein tot de Champions League behoren. Ik heb Harry van de Kraats van Maes & Lunau voor die search benaderd. Samen met Otto van Haaren, oprichter en ook CEO van 5CA, gingen wij het gesprek met Harry aan. Daar hadden we beiden een goed gevoel over en daar kwam een volledige opdracht aan M&L uit voor het aantrekken van meerdere managers. Otto en ik stelden zelf de briefing op en Harry werkte dat met zijn medewerkers verder uit.

Zo gingen we van een long- naar een short list van kandidaten. We hadden in dat proces intensief contact met Harry. Dankzij zijn ervaring bij TomTom waar hij werkte toen er bij dat technologiebedrijf ook sprake was van een exponentiële groei, bracht hij veel kennis en ervaring in. Dat was bij voorbeeld het geval ten aanzien van de vraag hoe je ervaren mensen aantrekt, maar als bedrijf wel ondernemend blijft en niet te corporate wordt. Je wilt namelijk wel de processen structuren, maar je wilt niet te stroperig en te formeel worden. Dat is een balanceer act, waarin hij ons goed begeleidde. Er werden uiteindelijk meerdere managers geplaatst. Harry voelde altijd goed aan wat wij zochten, zowel op de harde als op de softe competenties van mensen. Zo zien wij onszelf, gelet op onze wereldwijde scope, bij voorbeeld als een divers en inclusief bedrijf. En ook op dat punt had Harry in de hele executive search toegevoegde waarde.’