Terug naar nieuws overzicht
Nieuws

Gertjan Breij start als algemeen directeur bij Floriway

Gertjan Breij start per 15 mei als nieuwe directeur bij Floriway, een procedure die met veel genoegen door Maes & Lunau is uitgevoerd.

Gertjan Breij

Floriway is sinds 1 januari 2023 een zelfstandig transportbedrijf dat logistieke diensten levert voor sierteeltproducten. Floriway is ontstaan door integratie van drie toonaangevende sierteeltvervoerders. De bloemen en planten worden opgehaald en afgeleverd op de plek en in het tijdvak dat klanten wensen. Ook worden allerlei aanvullende diensten geleverd om klanten te ontzorgen.

Tegelijkertijd wordt hiermee op het gebied van sierteelttransport een duurzame efficiencyslag gemaakt voor de sector. Bij Floriway werken ca. 500 medewerkers. Royal FloraHolland heeft een meerderheidsbelang in Floriway.

Gertjan werkte tot voor kort als directeur bij Geodis Benelux, een van origine Franse Supply Chain Operator en worldwide topspeler. Gertjan, die ook zelf zijn groot rijbewijs heeft en hiermee ook operationeel aan het werk is geweest, gaat nog meer structuur en integratie brengen in Floriway en zorgen dat klanttevredenheid en medewerkerstevredenheid optimaal is.

Wat was voor jou de trigger om deze overstap te maken?

“De integrale rol en verantwoordelijkheden die daarbij horen geven een hoge mate van verantwoordelijkheid en dit past in mijn volgende stap in mijn carrière.”

Wat verwacht je dat deze verandering jou brengt?

“De mogelijkheid om alle kennis & ervaring die ik heb te gaan toepassen en parallel verbinding leggen met alle medewerker (-sters) zodat iedereen zich binnen Floriway thuis voelt. Ongetwijfeld brengt dit wederom persoonlijke groei en ontwikkeling in een prachtige sector.”

Wij wensen Gertjan en Floriway een succesvolle samenwerking toe en daarmee Royal FloraHolland om deze weer verder te brengen in de optimalisering van de logistieke keten in de sierteelt.