Terug naar nieuws overzicht
Leergang Toezichthouden

Leergang voor toezichthouders en commissarissen

Onbewuste vooroordelen herken je niet snel bij jezelf. Omstandigheden kunnen je authentieke gedrag zomaar sterk beïnvloeden. Bij toezichthouden kan dat desastreuze gevolgen hebben. Diversiteit in de boardroom neemt toe, hoe ga je daarmee om en blijf je trouw aan jezelf. Daarom heeft Maes & Lunau samen met Avicenna een leergang ontwikkeld die een zeer divers samengesteld team van 15 (aspirant- maar ook ervaren) toezichthouders leert wat inhoudelijk toezichthouden is op alle thema’s, maar dan vanuit je eigen consistente authentieke gedrag in relatie tot de anderen in het team.

Leergang header 2

Het unieke ontwikkeltraject, speciaal voor deelnemers die een toezichthoudende rol ambiëren, is in nauwe samenwerking tussen Avicenna en Maes & Lunau tot stand gekomen. De leergang gaat in op hoe je (in je toezichthoudende functie) authentiek en effectief blijft en je leert wat inhoudelijk én gedragsmatig goed en adequaat toezichthouden is. Hoe kun je je eigen rol versterken en verbeteren in een uitdagende en snel veranderende context?

Het traject heeft een looptijd van circa 10 maanden met 5 sessies van twee dagen met een overnachting. Het bestaat uit een combinatie van gedegen kennis (door experts), analyse van- en feedback op je eigen gedrag en het vergaren van nieuwe inzichten in een gemêleerde deelnemersgroep.

Deelnemers worden per leergang geselecteerd door middel van 6 verschillende criteria:

  • Leeftijd per leergang variërend van 35 tot 60 (+/-)
  • Culturele achtergrond
  • Man/vrouw
  • Persoonlijkheid
  • Profit en not-for-profit
  • Ervaren toezichthouder/niet ervaren als toezichthouder

De tweede editie van de leergang stond gepland voor januari en is volledig ingeschreven. Door de verlengde Corona maatregelen is de start van deze editie uitgesteld tot eind april. De daaropvolgende editie zal in juni 2021 starten. Zodra de precieze data hiervoor bekend zijn zullen we deze delen. Heeft u behoefte aan meer informatie of wilt u zich aanmelden? Dat kan via dit formulier, of kijk op https://academievoorleiderschap.nl/leergangen/leergang-voor-toezichthouders-commissarissen/