Terug naar nieuws overzicht
Leergang Toezichthouden

Leergang voor toezichthouders en commissarissen

Onbewuste vooroordelen herken je niet snel bij jezelf. Omstandigheden kunnen je authentieke gedrag zomaar sterk beïnvloeden. Bij toezichthouden kan dat desastreuze gevolgen hebben. Diversiteit in de boardroom neemt toe, hoe ga je daarmee om en blijf je trouw aan jezelf. Daarom heeft Maes & Lunau samen met Avicenna een leergang ontwikkeld die een zeer divers samengesteld team van 15 (aspirant- maar ook ervaren) toezichthouders leert wat inhoudelijk toezichthouden is op alle thema’s, maar dan vanuit je eigen consistente authentieke gedrag in relatie tot de anderen in het team.

Leergang header 2

Deelnemers worden per leergang geselecteerd over 6 verschillende criteria:

  • Leeftijd per leergang variërend van 35 tot 60 (+/-)
  • Culturele achtergrond
  • Man en vrouw
  • Persoonlijkheid
  • Profit en not-for-profit
  • Ervaren toezichthouder / niet ervaren als toezichthouder

Een select gezelschap van top-docenten, een stevige persoonlijkheidsanalyse vooraf, een moderator / coach die individueel en groepsgedrag analyseert en – evalueert. De eerste voorlichtingsdag staat gepland op 1 juli. De start van de leergang is op 19 november. Vijf tweedaagse sessies tot en met juni 2021.

Wat levert het op: een goed inzicht in je eigen functioneren in een divers team en actuele inhoudelijke bagage voor verantwoord toezichthouden.

Behoefte aan meer informatie of aanmelden kan via dit formulier: