Terug naar nieuws overzicht
Leergang Toezichthouden

Leergang voor toezichthouders en commissarissen

Onbewuste vooroordelen herken je niet snel bij jezelf. Omstandigheden kunnen je authentieke gedrag zomaar sterk beïnvloeden. Bij toezichthouden kan dat desastreuze gevolgen hebben. Diversiteit in de boardroom neemt toe, hoe ga je daarmee om en blijf je trouw aan jezelf. Daarom heeft Maes & Lunau samen met Avicenna een leergang ontwikkeld die een zeer divers samengesteld team van 15 (aspirant- maar ook ervaren) toezichthouders leert wat inhoudelijk toezichthouden is op alle thema’s, maar dan vanuit je eigen consistente authentieke gedrag in relatie tot de anderen in het team.

Leergang header 2

Het unieke ontwikkeltraject, speciaal voor deelnemers die een toezichthoudende rol ambiëren, is in nauwe samenwerking tussen Avicenna en Maes & Lunau tot stand gekomen. De leergang gaat in op hoe je (in je toezichthoudende functie) authentiek en effectief blijft en je leert wat inhoudelijk én gedragsmatig goed en adequaat toezichthouden is. Hoe kun je je eigen rol versterken en verbeteren in een uitdagende en snel veranderende context?

Het traject heeft een looptijd van circa 10 maanden met 5 tweedaagse modules. Deze bestaan uit een combinatie van gedegen kennis door experts, het vergaren van nieuwe inzichten en perspectieven in een gemêleerde deelnemersgroep,  casuïstiek door ervaren commissarissen en analyse van- en feedback op je eigen gedrag.

De eerstvolgende editie start op 10 oktober 2024. Wilt u zich hiervoor aanmelden of heeft u behoefte aan meer informatie? Dat kan via onderstaand formulier, of kijk op de website van Avicenna: https://academievoorleiderschap.nl/leergangen/leergang-voor-toezichthouders-commissarissen/

    • Max. bestandsgrootte: 1 MB.
    • Max. bestandsgrootte: 1 MB.