Terug naar nieuws overzicht
Nieuws

Michel van Maarseveen nieuwe Directeur-bestuurder van Geldersch Landschap en Kasteelen

Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) stelt per 1 augustus Michel van Maarseveen aan als nieuwe directeur-bestuurder. Hij volgt Peter van den Tweel op die na 14 jaar de organisatie verlaat en met pensioen gaat.

Michel van Maarseveen

GLK is er voor iedereen die het Geldersche landschap koestert. Met zo’n 130 bevlogen medewerkers en ruim 900 enthousiaste vrijwilligers beschermt en beheert GLK de waardevolle landschappen en het cultureel erfgoed die deze provincie zo mooi maken.

Marja van der Tas, voorzitter van de raad van toezicht: “We zijn Peter van den Tweel dankbaar voor zijn jarenlange inzet. En we zijn ontzettend blij dat Michel van Maarseveen zijn kennis en kunde in gaat zetten voor behoud van de bijzondere natuur en erfgoederen in deze provincie, in deze tijd vol complexe uitdagingen. We hebben een zorgvuldige procedure doorlopen en hebben alle vertrouwen in het vermogen van de nieuwe directeur om de organisatie en stakeholders te verbinden aan de missie van GLK: het veiligstellen van natuur en erfgoed in Gelderland voor toekomstige generaties”.

Michel van Maarseveen (53) heeft diverse relevante functies bekleed en brengt een schat aan bestuurlijke en inhoudelijke ervaring mee. Hij is sinds 2012 algemeen directeur van Paleis Het Loo en nauw betrokken bij de recent geopende vernieuwing en uitbreiding van 5.000 m2 van het museum. Hij studeerde geschiedenis met als bijvak kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden. De afgelopen 30 jaar was hij actief in de museumwereld en directeur van het Haags Historisch Museum en Museum De Gevangenpoort (1999-2002) en het Drents Museum in Assen (2002-2012).

Michel van Maarseveen: “In de functie van directeur-bestuurder bij GLK kan ik mijn passie voor het historisch erfgoed combineren met mijn liefde voor de natuur. Ik heb in de afgelopen 11 jaar met heel veel plezier gewerkt voor Paleis Het Loo en de gelegenheid gekregen prachtige projecten te realiseren met de vernieuwing en verbouwing die op 21 april open is gegaan als hoogtepunt. Ik kijk er enorm naar uit om mij de komende jaren voor GLK in te zetten!”

Maes & Lunau wenst Michel en GLK veel succes en een fijne samenwerking toe!