Maes & Lunau lanceert het derde seizoen van de podcastserie “Gesprekken aan de Amstel”

Ontdek de Maes & Lunau-podcast “Gesprekken aan de Amstel”, gehost door de gerenommeerde Paul van Liempt, bekend van BNR Nieuwsradio.

Deze podcastserie neemt je mee in boeiende dialogen met moderne leiders die een stempel drukken op het Nederlandse beleid en bedrijfsleven. In dit seizoen staat het thema “Leiders in Transitie” centraal, waarbij we uitdagingen en kansen verkennen die gepaard gaan met onze snel veranderende wereld. Van wereldwijde transities tot nationale vraagstukken en bedrijfsinnovaties, elk gesprek biedt nieuwe inzichten.

De naam refereert aan het kantoor van Maes & Lunau aan de Amsteldijk waar de gesprekken in onze studio met uitzicht op de Amstel worden opgenomen. Een toepasselijke titel, die ook goed de informele sfeer van de gesprekken weergeeft.

Elke week wordt een nieuwe aflevering gelanceerd, dus blijf op de hoogte en laat je inspireren door de leiders van vandaag!

Maarten Otto

CEO - Alliander

In aflevering 4 – van de podcastserie “Gesprekken aan de Amstel” rondom het thema Leiders in transitie – gaat Paul van Liempt in gesprek met Maarten Otto, CEO van netbeheerder Alliander. Alliander verzorgt de distributie van energie in een derde van Nederland, met bijna 6 miljoen aansluitingen.

“Alleen maar mooi weer verhalen vertellen of alleen maar korte termijn verhalen ophangen, zet je op het verkeerde been. Ik denk dat een van de belangrijke taken is die wij hebben, en dan bedoel ik wij als netbeheerders, is dat wij vooral ook moeten laten zien wat de consequenties zijn van de keuzes die worden gemaakt.”

Georgette Fijneman

Directievoorzitter - Zilveren Kruis

In aflevering 3 – van de podcastserie “Gesprekken aan de Amstel” rondom het thema Leiders in transitie – gaat Paul van Liempt in gesprek met Georgette Fijneman, directievoorzitter van Zilveren Kruis.

“Mijn aanpak nu in mijn rol als voorzitter van een bedrijf is dat ik altijd probeer drie jaar vooruit te kijken. En vervolgens ook te zeggen: hoe beginnen we? Dat je eerste voornemen met de kerst klaar is. Je schetst een perspectief, dat je ook naar de lange termijn kijkt, maar vertaalt het gelijktijdig wat er dan komend jaar moet gebeuren om er te komen. Want je wil niet alleen maar met de waan van de dag bezig zijn, maar je wil ook niet alleen maar dagdromen over wat er ooit gaat komen. Je moet altijd zorgen dat je beide dimensies voor ogen houdt. En daarna ieder jaar weer even drie jaar vooruitkijken. Dan hou je steeds een wortel aan de horizon.”

Derk te Bokkel

CEO - Royal IHC

In aflevering 2 – van de podcastserie “Gesprekken aan de Amstel” rondom het thema Leiders in transitie – gaat Paul van Liempt in gesprek met Derk te Bokkel, CEO van scheepsbouwer Royal IHC.

“Er zijn twee kernwoorden denk ik waar het om draait. Het ene is luisteren. Er wordt vaak te weinig geluisterd. Niet alleen door CEO’s , maar door iedereen? Heel veel mensen zijn alleen maar aan het zenden. Het gaat er juist om  signalen op te pikken van je omgeving. Wat wil men? Waar denkt men aan? Wat zijn zinvolle initiatieven? Welke zicht hebben ze vanuit hun expertise en hun kennis en hun netwerk op bepaalde thema’s? Ik heb heel veel tijd besteed aan luisteren. Het tweede is kernwoord is perspectief. Je moet iets doen met de informatie die je verzamelt, zodat het anderen een perspectief biedt op persoonlijke groei, op stabiliteit in het bedrijf, op rust, op minder stress. Dat is vaak ook wel eens lastig. Want er moeten wel een heleboel dingen gebeuren om te zorgen dat we volgende week overleven, volgende maand overleven, dat we de financiering opnieuw op poten kunnen zetten. En tegelijkertijd moet je blijven denken: waar wil ik over vijf of tien jaar staan.”

Jet de Ranitz

Voorzitter Raad van Bestuur / CEO - SURF

In aflevering 1 – van de podcastserie “Gesprekken aan de Amstel” rondom het thema Leiders in transitie – gaat Paul van Liempt in gesprek met Jet de Ranitz, Voorzitter Raad van Bestuur / CEO van SURF, een organisatie die digitale diensten inkoopt en kennis deelt voor het onderwijs.

“We kopen namens de hele sector in en onderhandelen daarvoor met alle partijen die dat in Nederland willen aanbieden. En we kijken of het voldoet aan de Europese- en Nederlandse wetgeving. Soms moet je ook een robbertje vechten. Als de markt het niet kan leveren omdat het geen standaardpakket is en de onderzoekers het toch willen hebben bijvoorbeeld, of het onderwijs het nodig heeft. In zo’n geval bouwen we het zelf of knutselen het samen met een aantal leveranciers in elkaar.”

Paul van Liempt

Presentator

Paul van Liempt schreef lange zaterdaginterviews voor Het Parool en Het Financieele Dagblad.
Voor BNR maakte hij 8 jaar lang een grote dagelijkse ochtendshow en voor RTL Z presenteerde hij een dagelijkse talkshow.
Nu werkt hij voor BNR en ChangeInc. Hij schreef 7 boeken. Zijn laatste kwam uit in mei 2022, over het Openbaar Ministerie.


Beluister hier de voorgaande seizoenen:

Gesprekken aan de Amstel - S02

In het tweede seizoen van de podcastserie “Gesprekken aan de Amstel” stond het thema leiders in transitie centraal. Ook in die serie ging Paul van Liempt in gesprek met moderne leiders die geplaatst zijn door Maes & Lunau en die op directieposities zitten of anderszins beleidsbepalend zijn in Nederland. Benieuwd naar deze mooie gesprekken? Beluister ze hier:

Gesprekken aan de Amstel - S01

In het eerste seizoen van de podcastserie “Gesprekken aan de Amstel” stond het thema leiderschap en duurzaamheid centraal. Ook in die serie ging Paul van Liempt in gesprek met moderne leiders die geplaatst zijn door Maes & Lunau en die op directieposities zitten of anderszins beleidsbepalend zijn in Nederland. Benieuwd naar deze mooie gesprekken? Beluister ze hier: