Maes & Lunau lanceert het tweede seizoen van de podcastserie “Gesprekken aan de Amstel”

Paul van Liempt, bekend van onder andere BNR nieuwsradio, gaat in deze podcastserie in gesprek met moderne leiders die geplaatst zijn door Maes & Lunau en die op directieposities zitten of anderszins beleidsbepalend zijn in Nederland. De rode draad die door de interviews loopt zijn kantelingen op maatschappelijk, organisatorisch of persoonlijk vlak en wat daar de gevolgen van zijn.

Iedere twee weken wordt een nieuwe aflevering gelanceerd onder de titel “Gesprekken aan de Amstel”. De naam refereert aan het kantoor van Maes & Lunau aan de Amsteldijk waar de gesprekken in onze studio met uitzicht op de Amstel worden opgenomen. Een toepasselijke titel, die ook goed de informele sfeer van de gesprekken weergeeft.

Tom van Aken

CEO Avantium - Tom van Aken

In aflevering 4 – van de podcastserie “Gesprekken aan de Amstel” rondom het thema de Kanteling – gaat Paul van Liempt in gesprek met Tom van Aken, CEO van Avantium. Avantium is een door innovatie gedreven onderneming die zich toelegt op het ontwikkelen van innovatieve technologieën voor de productie van chemicaliën en materialen op basis van hernieuwbare grondstoffen zoals planten en CO2 in plaats van fossiele grondstoffen. Avantium maakt bijvoorbeeld het bioplastic PEF dat gebruikt kan worden voor flessen, verpakkingen en textiel.

“We willen koploper zijn in de transitie naar een fossielvrije wereld. Daarbij is een duidelijke toekomstvisie belangrijker dan een positieve cashflow. En 2025 is voor ons een kanteljaar, omdat de financiën dan gaan kantelen, wat nog niet wil zeggen dat we dan al winst gaan maken. Media die telkens na de halfjaarresultaten zeggen dat onze verliezen oplopen, hebben het niet begrepen. We zijn juist aan het investeren, met winst in de toekomst voor ogen.”

Arjan Eleveld

Managing Partner - Jonathan Warner

In aflevering 3 – van de podcastserie “Gesprekken aan de Amstel” rondom het thema de Kanteling – gaat Paul van Liempt in gesprek met Arjan Eleveld, Managing Partner bij Jonathan Warner.

“Juist in deze kanteltijd, waarin veel op ons afkomt en we ons niet meer onkwetsbaar kunnen wanen, is systeemverandering zeer gewenst. Doorbreek het wantrouwen, kies voor “echt” leiderschap en ga waar mogelijk over van het Angelsaksisch model, naar het Rijnlands model.”

Hannelore Majoor

Managing Director – JCDecaux

In aflevering 2 – van de podcastserie “Gesprekken aan de Amstel” rondom het thema de Kanteling – gaat Paul van Liempt in gesprek met Hannelore Majoor, Managing Director bij JCDecaux, de enige internationale speler die zich uitsluitend richt op buitenreclame en zich in 3 sectoren heeft ontwikkeld: straatmeubilair, vervoersreclame en reclameborden.

“Ook tijdens corona en juist nu in deze tijd blijft ons bedrijf vol inzetten op duurzame ontwikkeling. Dat biedt ons de gelegenheid te anticiperen op de veranderingen die op ons afkomen en stelt ons in staat grote stappen te zetten op groei en innovatie.”

Tjark Tjin-A-Tsoi

CEO - TNO

In aflevering 1 – van de podcastserie “Gesprekken aan de Amstel” rondom het thema de Kanteling – gaat Paul van Liempt in gesprek met Tjark Tjin-A-Tsoi, CEO van TNO. TNO is in 1932 bij wet opgericht om kennis toepasbaar te maken voor bedrijven en overheden. Sindsdien is TNO onderdeel van de publieke kennisinfrastructuur in Nederland.

“Amerikaanse bedrijven hebben een groot voordeel boven Europese: ze zijn altijd beter gefinancierd, omdat investeerders zeggen dat een bedrijf dat aan het bouwen is niet te krap in het jasje moet zitten. Europa mag daar in deze tijd van kanteling een voorbeeld aan nemen. “

Paul van Liempt

Presentator

Paul van Liempt schreef lange zaterdaginterviews voor Het Parool en Het Financieele Dagblad.
Voor BNR maakte hij 8 jaar lang een grote dagelijkse ochtendshow en voor RTL Z presenteerde hij een dagelijkse talkshow.
Nu werkt hij voor BNR en ChangeInc. Hij schreef 7 boeken. Zijn laatste kwam uit in mei 2022, over het Openbaar Ministerie.

Seizoen 01 – Leiderschap en duurzaamheid

Gesprekken aan de Amstel - S01

In het eerste seizoen van de podcastserie “Gesprekken aan de Amstel” stond het thema leiderschap en duurzaamheid centraal. Ook in die serie ging Paul van Liempt in gesprek met moderne leiders die geplaatst zijn door Maes & Lunau en die op directieposities zitten of anderszins beleidsbepalend zijn in Nederland. Benieuwd naar deze mooie gesprekken? Beluister ze hier: