Back to team archive

Tristan Jonkers

‘Executive search vind ik geweldig. Ik ben gek op mensen. Ik wil kwaliteit leveren, voor de klant de best denkbare kandidaat vinden. Daarmee kom ik in contact met de crème de la crème van bestuurlijk Nederland. Dat is geweldig. Daarmee ontwikkel ik mijzelf en doe ik inspiratie op’, vertelt Tristan Jonkers, actief als research consultant bij Maes & Lunau.

Tristan 9895 beeld1

Gevraagd naar wat hij het leukste aan zijn huidige werk vindt, antwoordt hij: ‘Dat is met de kandidaten spreken en dan vervolgens in overleg met de consultant met een kandidaat komen, die de klant totaal niet had verwacht. “Goh, in die hoek heb ik nog nooit gekeken”, krijg je dan te horen. Dat is een kick. Maar dat doe je altijd in samenspel met de consultant. Wij zoeken heel veel mensen en dan doet de consultant vervolgens de schifting op basis van harde feiten.

Tristan vindt dat feedback geven en krijgen belangrijk is om jezelf te ontwikkelen. Met opbouwende kritiek kun je aan de slag. ‘Ik ben heel direct in contact met een kandidaat. Dan zeg ik: wij doen dit en dit, deze functie heb ik voor je. Is er een match? Soms niet, soms is de timing niet goed.’ Gevraagd hoe Tristan zichzelf zou typeren, zegt hij: ‘Ik ben van mening dat als je goede resultaten wilt boeken, je fouten moet durven maken, want daar leer je het meest van. Wij hebben bij M&L een heterogeen team, met meerdere leeftijden. Iedereen heeft een eigen persoonlijkheid. Maar wat we delen is openheid. Alles is bespreekbaar, omdat we allemaal zo resultaatgericht zijn.’