Terug naar team overzicht

Joosje Hoekstra

Wat zoekt een organisatie nu echt? Wat past werkelijk bij een professional? Joosje Hoekstra vindt niets zo boeiend als mensen en organisaties doorgronden. Vanuit haar achtergrond in de pedagogische wetenschappen heeft ze een natuurlijke drive om mensen te helpen hun kwaliteiten optimaal te benutten. Als Research Consultant bij Maes & Lunau helpt ze dagelijks top-professionals én organisaties om alles uit hun potentie te halen.

Joosje_0311_beeld1

Energiek. Vriendelijk. Graag onder de mensen. Dat is hoe de van oorsprong Haagse Joosje zichzelf omschrijft. Ze studeerde Pedagogische Wetenschappen met een duidelijk doel voor ogen. Werken met mensen – dát is wat ze wil.

In haar werk voor Maes & Lunau komt haar achtergrond goed van pas. “Tijdens mijn studie en in mijn  werk in het sociale vakgebied heb ik veel interviewtechnieken geleerd. Ik weet hoe belangrijk het is om de juiste vragen te formuleren, mensen op hun gemak te stellen en goed te luisteren. Daar besteed ik veel aandacht aan.”

Mensen en organisaties doorgronden

Mensen helpen om alles uit zichzelf te halen, loopt als een rode draad door Joosjes carrière. Eerder werkte ze onder andere als Learning Consultant. “Ik krijg er energie van als ik mensen verder kan helpen bij een vraagstuk door creatief mee te denken.” Wat haar het meest aanspreekt in haar werk? “Dat ik met mijn werk topprofessionals aan de juiste nieuwe uitdaging mag helpen en tegelijkertijd organisaties help om een stap verder te komen.”

Joosje vindt het vooral interessant om met de juiste vragen uit te diepen wat voor persoon een organisatie zoekt. En andersom: wat voor organisatie en functie bij een persoon past. “Door scherpe vragen te stellen, ontdek je vaak dat organisaties andere dingen belangrijk vinden dan ze aanvankelijk dachten.”

“Het mooiste aan dit werk? Dat je door de juiste vragen te stellen, vaak ontdekt dat organisaties en professionals andere dingen belangrijk vinden dan ze dachten.”

Connecties leggen 
Als Joosje niet aan het werk is, wandelt ze graag. Daarnaast is ze graag in de buitenlucht en houdt ze van sporten. Verder heeft Joosje in reizen een nieuwe hobby gevonden sinds ze 7 maanden backpackend door Zuid-Amerika trok. “Reizen leerde me hoe waardevol het is om steeds nieuwe connecties te leggen. Of ik nu aan het werk of vrij ben, ik ben altijd graag onder de mensen.”