Terug naar team overzicht

Madelief Kremer

‘Harde recruitment spreekt me niet zo aan, maar executive search des te meer.’ Bij Maes & Lunau zoek je als researcher samen met de consultants naar potentiële kandidaten voor een vacature. Als je een heel duidelijk beeld hebt van wat de opdrachtgever wil dan ga je zoeken. Daarbij richten wij ons op C-level kandidaten. Als research-consultant kom je dan echt in actie. Bij het benaderen van kandidaten ga ik op zoek naar wat iemands drijfveren zijn. Dat is erg inspirerend en vind ik een van de leukste delen van mijn werk.

Madelief_JV7A0768

De afwisseling maakt het werk ook interessant: in de ochtend spreek je bijvoorbeeld een CEO, in de middag een CFO. Het ene moment duik je in een profit- en het andere moment in een non-profit organisatie. Dat verschil komt ook weer terug in de persoonlijkheden van kandidaten. Zo heb je de ene keer een hele enthousiaste en interactieve kandidaat, en de andere keer een rationele en bedachtzame. Geen gesprek is hetzelfde.

Zelf ben ik een mensenmens, afgestuurd in organisatiepsychologie. Ik heb na mijn studie goed nagedacht over welke baan bij mij zou passen. De verschillende aspecten van het bedrijfsleven vind ik erg interessant. Via dit werk krijg ik daar veel van mee. Tegelijkertijd  blijf ik met psychologie bezig. Zo leer ik niet alleen over anderen, maar ook over mezelf:  door het contact met kandidaten ben je ook voortdurend bezig met je eigen communicatievaardigheden en gesprektechnieken.

Met collega’s onderling bespreken we vaak ons werk en geven we elkaar feedback. Ik probeer me voortdurend te verbeteren. Per slot van rekening ben ik een perfectionist.