Terug naar team overzicht

Inte Koopman

Optimistisch, gedreven en oplossingsgericht. Dat is hoe Inte Koopman, research consultant bij Maes & Lunau, zichzelf omschrijft. Al tijdens haar studie vervulde ze bestuursfuncties en haalde ze het uiterste uit zichzelf als topsporter op het water. Nu zet ze haar gedrevenheid en oplossingsgerichtheid in om voor elke zoekvraag de beste kandidaat te vinden.

Inte_9164_1500x938

Al op jonge leeftijd sprak bestuurswerk Inte aan. Tijdens haar studie Onderwijswetenschappen was ze wedstrijdcommissaris voor de roeivereniging en zat ze in het bestuur van de zeilvereniging. “Daardoor kan ik me verplaatsen in de dagelijkse taken van een bestuurder, heb ik geleerd om helder te communiceren en weet ik met veel verschillende mensen om te gaan. Ook bij Maes & Lunau sta ik altijd middenin een team en vind ik het belangrijk om iedereen betrokken te houden.”

Meerdere invalshoeken overwegen
Als onderwijskundige leerde Inte om vanuit meerdere perspectieven naar een probleem te kijken en je niet blind te staren op één oplossing. “Zo kun je altijd op meerdere manieren tot de best passende kandidaat komen. Het is voor mij belangrijk om niet vast te houden aan één beeld van de perfecte kandidaat. Ik wil meerdere invalshoeken, achtergronden of typen personen overwegen. Juist zo komen we tot de kandidaat die goed bij de opdrachtgever past.”

“Ik vind het belangrijk om altijd meerdere typen personen, achtergronden en invalshoeken te overwegen. Zo komen we tot de juiste kandidaat.”

Continu op zoek naar groei
Als Inte niet aan het werk is, is ze nog steeds veel op het water te vinden. Ze is nog altijd hoofdinstructeur bij een zeilschool en heeft haar hele leven op hoog niveau geroeid. Daarnaast doet ze aan zeilen en windsurfen. Tegenwoordig begeleidt en coördineert ze zeilinstructeurs en is ze verantwoordelijk voor het lesprogramma van de zeilschool.

Wat dat betreft herkent Inte wel een rode draad in alles wat ze doet. “Ik ben graag bezig met hoe mensen zichzelf kunnen verbeteren. Als topsporter was ik mezelf steeds aan het ontwikkelen. Als instructeur hielp ik anderen om beter te worden. Nu help ik als Research Consultant professionals én organisaties om verder te groeien.”