Back to team archive

Mariëtte van Wessem

Mens, werk, leiderschap en werelden verbinden. Dát is wat centraal staat in Mariëttes werk. Ze werkte eerder 9 jaar als regiodirecteur bij maatschappelijke organisatie JINC en was daarvoor rayonmanager bij Randstad. Nu zet ze haar uitgebreide ervaring, enthousiasme en verbindende kracht in als Partner bij Maes & Lunau om de meest geschikte topprofessionals te vinden.

Mariëtte werft met name kandidaten voor organisaties in Energy & Utilities. “Dat zijn eerlijke en pure bedrijven die vaak voor grote veranderingen staan. Met mijn brede kijk kan ik daar veel waarde toevoegen.” Daarbij brengt Mariëtte een heel gevarieerd netwerk mee. Bij Randstad en JINC werkte ze met veel soorten organisaties uit de regio samen. Van supermarkten en afvalbedrijven tot ziekenhuizen, gemeenten en fondsen. “Ik kan me daardoor goed verplaatsen in andere mensen, andere organisaties en andere belangen.”

Mariette_9989_beeld1

Mens, visie én strategie
In haar werk combineert Mariëtte het menselijke met het strategische aspect. “In alles wat ik doe, zijn visie en strategie gecombineerd met oog voor de mens. Ik vind echte verbinding en oprechte gesprekken heel belangrijk. Maar het gaat nooit alleen om de mens, en ook nooit alleen om visie of strategie. Het is altijd een combinatie van die drie. Waar wil je naartoe? Wat ga je doen, en wat juist niet? Met een duidelijke stip op de horizon is het makkelijker om de juiste mensen op de juiste plek te krijgen.”

Betekenisvolle matches
Mariëtte is proactief, resultaatgericht en gedreven door maatschappelijke impact. Eerder uitte zich dat vooral in haar werk voor maatschappelijke organisaties. Nu komt het naar voren in het matchen van opdrachtgevers en kandidaten. “De matches die we bij Maes & Lunau maken, zijn altijd heel betekenisvol. Voor de kandidaat én voor de organisatie. De topprofessionals die wij plaatsen kunnen een groot verschil maken voor de bedrijfsmentaliteit, bijvoorbeeld door leiderschap totaal anders aan te pakken of de organisatie inclusiever te maken.”

“Ik vind het mooi om matches te maken die betekenisvol zijn. Voor de kandidaat én voor de organisatie.”

Onstilbare nieuwsgierigheid
Nieuwsgierigheid heeft Mariëtte altijd al getypeerd. In haar eerdere werk bij JINC en Randstad maakte ze met allerlei soorten mensen, branches, regio’s en achtergronden kennis. Ze vertelt: “Ik kom graag op verschillende plekken en vind het mooi om me te verdiepen in andere werelden, andere culturen en andere mensen. Ik verdiep me er graag in hoe het ergens anders werkt, waar onze belangen kruisen en waar een samenwerking mogelijk is.”

Gezonde balans
Een gezonde balans tussen werk en privé is  iets wat Mariëtte graag uitdraagt richting kandidaten. Als je dingen doet met de juiste balans en met energie en aandacht, krijg je zelf meer voor elkaar én maak je meer positieve impact op anderen.”