Terug naar functie overzicht

Voorzitter en leden raad van commissarissen

Met haar adviserende rol heeft de voorzitter van de raad van commissarissen (RvC) en haar leden een grote invloed op het reilen en zeilen van het bestuur van een organisatie. Als eerste aanspreekpunt voor aandeelhouders is het aan de RvC om ervoor te zorgen dat het bestuur handelt in het belang van de aandeelhouders. Met het monitoren van de board performance en strategie en succession planning als werkzaamheden.

Boards_960px

De raad van commissarissen houdt toezicht op het bestuur en geeft advies. De rollen van een commissaris zijn duidelijk, maar denk niet dat zijn of haar handen zijn gebonden. Juist een rolvaste commissaris kan het verschil maken. In het verleden onderhield een commissaris vooral contact met het statutaire bestuur. Tegenwoordig is dat niet meer zo. Een voorzitter van de RvC adviseert nu vooral de directie en houdt toezicht en is daardoor intensief betrokken bij de onderneming. Wij helpen graag bij het vinden van perfect passende leden of voorzitters van de raad van commissarissen.

Een inspirerende, verbindende en richtinggevende raad van commissarissen

Inspirerend leiderschap, verbindende kwaliteiten en een heldere visie. Dat zijn de voornaamste eigenschappen waaraan elke voorzitter van de raad van commissarissen van iedere organisatie aan moet voldoen. Professionele en gepassioneerde mensen met kennis, kunde en waarachtige betrokkenheid. Wij zijn overtuigd dat écht leiderschap het verschil bepaalt tussen succes en falen. Als executive search bureau leveren we graag een belangrijke bijdrage aan de zoektocht naar de perfecte persoon voor de positie.

Het vinden van de juiste leden of voorzitters van de raad van commissarissen

De zoektocht naar een voorzitter van de raad van commissarissen start bij het begrijpen waar de organisatie naartoe wil. Daarna leren we de cultuur, mensen en organisatie goed kennen. Vervolgens gaan we aan het werk met een haarscherp profiel, op basis waarvan we kandidaten beoordelen. We helpen bij de start in de nieuwe positie en houden contact tot lang nadat de ideale kandidaat is begonnen. Onze inzichten houden we daarbij niet voor onszelf. We delen onze jarenlange ervaring graag met cliënten en kandidaten. Samen zetten we zo betere resultaten neer.

Expertise in verschillende sectoren

We hebben een ruime ervaring in verschillende sectoren zoals Industry & Automotive, Consumer Goods & Retail en Not for Profit & Overheid. Onze senior executive search consultants zijn ervaren vakmensen uit het bedrijfsleven en de publieke sector. Hierdoor zijn we perfect in staat om de juiste kennis en ervaring voor uw branche te herkennen. Ontdek alle sectoren waarin we actief zijn.

Kom in contact

Bent u op zoek naar nieuwe leden voor uw raad van commissarissen? Zet onze expertise in om de perfecte kandidaat te vinden. We adviseren u graag onder het genot van een kop koffie.