Terug naar functie overzicht

CEO / Voorzitter Raad van Bestuur

Er is geen positie die een grotere impact heeft op het succes van een organisatie dan die van de CEO, ofwel de Voorzitter Raad van Bestuur. Het profiel moet perfect aansluiten op de strategie en plannen van de organisatie, ongeacht of de CEO intern doorgroeit of van buitenaf wordt aangetrokken. De impact van een nieuwe CEO brengt de organisatie naar een volgend niveau waardoor bedrijfsambities worden bereikt. Om het totale team te motiveren en inspireren of om nieuw talent aan te trekken zijn specifieke vaardigheden nodig. Daarnaast moet de nieuwe leider de organisatiecultuur goed kunnen begrijpen, versterken of ombuigen. Een naadloze aansluiting met het bedrijf is vaak het vertrekpunt voor verandering. Waarbij de CEO niet alleen denkt vanuit aandeelhouderswaarde, maar ook vanuit maatschappelijke waarde.

CEO_960

Een duidelijke visie, inspirerend leiderschap en het vermogen om te verbinden zijn de voornaamste kwaliteiten die een Voorzitter Raad van Bestuur als boegbeeld van een organisatie in huis moet hebben.  Ongeacht de omvang van de organisatie of de branche waarin de organisatie opereert. Daarnaast moet de CEO een rol spelen in de waardepropositie van een bedrijf met niet alleen de focus op shareholder-, maar ook zeker stakeholdermanagement. Dat vereist enerzijds passie en professionaliteit en anderzijds de juiste kennis, kunde en oprechte betrokkenheid. Echt leiderschap bepaalt het verschil tussen succes en falen. Daarvan zijn wij overtuigd. Als executive search bureau leveren we graag een belangrijke bijdrage aan de zoektocht naar de perfecte persoon voor de positie van Voorzitter Raad van Bestuur.

De zoektocht naar een Voorzitter Raad van Bestuur

Het vinden van een CEO begint bij begrijpen welke koers de organisatie graag inslaat. Vervolgens leren we de mensen, cultuur en organisatie goed kennen, zodat we met een haarscherp profiel als basis kandidaten kunnen beoordelen. We begeleiden de start in de nieuwe positie en blijven betrokken tot lang nadat de ideale kandidaat is begonnen. Alle learnings uit dit proces houden we niet voor onszelf. Onze cliënten en kandidaten profiteren altijd van onze jarenlange ervaring. Met als belangrijkste doel: samen betere resultaten neerzetten.

Expertise in verschillende sectoren

We hebben een ruime ervaring in verschillende sectoren zoals Agri & Life Sciences, E-commerce & E-business en Not for profit & Overheid. Onze senior executive search consultants zijn ervaren vakmensen uit het bedrijfsleven en de publieke sector. Hierdoor zijn we perfect in staat om de juiste kennis en ervaring voor uw branche te herkennen. Ontdek alle sectoren waarin we actief zijn.

Kom in contact

Bent u op zoek een nieuwe CEO? Zet onze expertise in om de perfecte kandidaat te vinden. We adviseren u graag onder het genot van een kop koffie.