Terug naar functie overzicht

Chief operating officer (COO)

Het stroomlijnen van (dagelijkse) primaire processen, dat is waar een chief operating officer (COO), ofwel operationeel directeur, zich mee bezighoudt. De COO speelt daarmee een essentiële rol in het goed functioneren van een bedrijf. Van het vereenvoudigen van digitaliseringsprocessen tot het neerzetten van een goede customer service. Door technologische ontwikkelingen verandert en groeit de rol, waardoor de strategische invloed van een COO versterkt.

Operations-960px

De chief operating officer werkt mee aan het structureren van de teams en het bepalen van werkmethoden, zodat het account- en projectmanagement, maar ook de customer service hun werk goed kunnen doen. Met uitstekende managementvaardigheden als absolute must om medewerkers te kunnen leiden, inspireren en begeleiden. Als executive search bureau leveren we graag een belangrijke bijdrage aan de zoektocht naar de perfecte persoon voor de positie van chief operating officer.

Het vinden van een chief operating officer

We gaan in onze zoektocht naar een operationeel directeur van start met begrijpen waar de organisatie naartoe wil. We leren de cultuur, mensen en organisatie goed kennen. Om de perfecte kandidaat te kunnen vinden ontwikkelen we een haarscherp profiel gebaseerd op de hard en soft skills die een operationeel directeur moet hebben. Een kandidaat gevonden? Dan helpen we bij de start in de nieuwe positie en houden we contact tot lang nadat de ideale kandidaat is begonnen. Onze inzichten houden we daarbij niet voor onszelf. We delen onze jarenlange ervaring graag met cliënten en kandidaten. Samen zetten we zo betere resultaten neer.

Expertise in verschillende sectoren

We hebben een ruime ervaring in verschillende sectoren zoals Consumer Goods & Retail, Private Equity, Gezondheidszorg, Technology & Telecommunications en Industry & Automotive. Onze senior executive search consultants zijn ervaren vakmensen uit het bedrijfsleven en de publieke sector. Hierdoor zijn we perfect in staat om de juiste kennis en ervaring voor uw branche te herkennen. Ontdek alle sectoren waarin we actief zijn.

Kom in contact

Bent u op zoek naar een nieuwe chief operations officer? Zet onze expertise in om de perfecte kandidaat te vinden. We adviseren u graag onder het genot van een kop koffie.