Terug naar functie overzicht

Directeur communicatie

Als vertrouwenspersoon van de CEO moet de directeur communicatie, ofwel chief communications officer, aan hoge verwachtingen voldoen. Naast goed in staat zijn om een strategische boodschap te verkondigen, hoort overeind blijven in een crisissituatie ook bij het takenpakket. Met online als steeds belangrijkere factor van communicatie verandert het vakgebied daarnaast met de dag. Niet stilstaan, maar hierop inspelen is key tot het worden van een goede directeur communicatie.

Communication_960px

Eindverantwoordelijke voor de in- en externe communicatie: dat is in het kort de functie van een directeur communicatie. Een goede relatie opbouwen met de media, de organisatie representeren tijdens de woordvoering en op strategisch niveau nadenken over reputatiemanagement behoren tot de verantwoordelijkheden van de chief communications officer. Als executive search bureau leveren we graag een belangrijke bijdrage aan de zoektocht naar de perfecte persoon voor de positie van directeur communicatie.

Het vinden van een directeur communicatie

We gaan in onze zoektocht naar een directeur communicatie van start met begrijpen waar de organisatie naartoe wil. We leren de cultuur, mensen en organisatie goed kennen. Om de perfecte kandidaat te kunnen vinden ontwikkelen we een haarscherp profiel gebaseerd op de hard en soft skills die een chief communications officer moet hebben. Een kandidaat gevonden? Dan helpen we bij de start in de nieuwe positie en houden we contact tot lang nadat de ideale kandidaat is begonnen. Onze inzichten houden we daarbij niet voor onszelf. We delen onze jarenlange ervaring graag met cliënten en kandidaten. Samen zetten we zo betere resultaten neer.

Expertise in verschillende sectoren


We hebben een ruime ervaring in verschillende sectoren zoals Private Equity, Gezondheidszorg, Technology & Telecommunications en Industry & Automotive. Onze senior executive search consultants zijn ervaren vakmensen uit het bedrijfsleven en de publieke sector. Hierdoor zijn we perfect in staat om de juiste kennis en ervaring voor uw branche te herkennen. Ontdek alle sectoren waarin we actief zijn.

Kom in contact

Bent u op zoek naar een nieuwe directeur communicatie? Zet onze expertise in om de perfecte kandidaat te vinden. We adviseren u graag onder het genot van een kop koffie.