Terug naar functie overzicht

HR-directeur

Organisaties die erin slagen om hun basis HR-processen op orde en up-to-date te krijgen, genieten van een groot voordeel ten opzichte van de concurrentie. Want wanneer de HR-afdeling niet hoeft om te kijken naar deze processen, dan kan zij zich focussen op zaken die het verschil maken. De ‘war for diverse talent’, de positie van het bedrijf in de arbeidsmarkt, de employee journey en het selecteren van de interne en externe kandidaten. Maar ook heerst de vraag: bestaat de HR-functie in deze huidige vorm over een aantal jaren nog wel? Of wordt het steeds meer data-analyse en het aannemen van een adviserende rol naar het management om middels mensen resultaten te bereiken?

HR-960px

Het takenpakket van een HR-directeur, ofwel chief HRO of CHRO, gaat verder dan het aantrekken, selecteren en beoordelen van nieuw talent. Deze functie gaat ook over het bezig zijn met strategische initiatieven als fusies, overnames, talentmanagement en diversiteit. Een sterke HR-directeur weet goed toezicht te houden op de organisatorische cultuur en waarborgt de arbeidsverhoudingen,  arbeidsrelaties en arbeidsvoorwaarden. Maar vooral ook alert inspelen en aansluiten op de veranderende arbeidsmarkt is een continu proces. Als executive search bureau leveren we graag een belangrijke bijdrage aan de zoektocht naar de perfecte persoon voor de positie van HR-directeur. Een kandidaat die meegaat met de ontwikkelingen.

Het vinden van een HR-directeur

De zoektocht naar een CHRO begint voor ons allemaal bij het onderzoeken en begrijpen welke koers de organisatie graag inslaat. Vervolgens leren we de mensen, cultuur en organisatie graag goed kennen, zodat we met een haarscherp profiel als basis kandidaten kunnen beoordelen. Hebben we de ideale kandidaat gevonden? Dan begeleiden we de start in de nieuwe positie en blijven we betrokken lang nadat de kandidaat is begonnen. Daarbij houden we alle learnings uit dit proces niet voor onszelf. Onze cliënten en kandidaten profiteren altijd van onze jarenlange ervaring. Met als belangrijkste doel: samen betere resultaten neerzetten.

Expertise in verschillende sectoren

We hebben een ruime ervaring in verschillende sectoren zoals Consumer Goods & Retail, Cultuur & Recreatie, Gezondheidszorg en Technology & Telecommunications. Onze senior executive search consultants zijn ervaren vakmensen uit het bedrijfsleven en de publieke sector. Hierdoor zijn we perfect in staat om de juiste kennis en ervaring voor uw branche te herkennen. Ontdek alle sectoren waarin we actief zijn.

Kom in contact

Bent u op zoek naar een nieuwe HR-directeur of CHRO? Zet onze expertise in om de perfecte kandidaat te vinden. We adviseren u graag onder het genot van een kop koffie.