Terug naar sector overzicht

E-commerce & E-business

Disruptie van bestaande business lijkt het nieuwe normaal geworden te zijn. Volledige bedrijfstakken worden opnieuw uitgevonden, bestaande business formules krijgen een enorme boost omdat ze digitale technieken toevoegen aan bestaande praktijken zoals, onder meer vernieuwde distributie technieken, -communicatie, -planning en -verkoop methoden en technieken. Sommige branches hebben de vernieuwing omarmd en groeien nu door met behulp van die digitale en e-commerce activiteiten. Veel start-ups zijn weer ter ziele, maar de succesvolle zijn dan ook uber-succesvol ten opzichte van bestaande klassieke spelers. 

EComm_Businss

Kijk naar Fintechs ten opzichte van bankinstellingen en digitale taxiplatforms ten opzichte van taxibedrijven met chauffeurs in dienst en auto’s op de balans. “Pure Players” hebben zeer prominente plaatsen ingenomen op het wereldtoneel, en veranderen bedrijfstakken in hun commerciële essentie, maar blijken ook kwetsbaar voor tsunami’s uit onverwachte hoek (Covid-19). Sommige zijn winstgevend en denderen door, andere koesteren de belofte van succes, maken verlies en zien de beurskoersen door het dak gaan. Nu de hele wereld dankzij de technologie binnen handbereik ligt, kunnen bedrijven enorme schaalvoordelen behalen. Volledig digitale businessproposities (denk aan bedrijven als booking.com, Uber en vele Fintech-voorbeelden) lijken de toekomst te hebben; hele bedrijfstakken dreigen van de ene op de andere dag minder relevant te worden. Concurrentie komt snel op uit onverwachte hoek. Dit dwingt bedrijven tot kritische reflectie op hun businesspropositie en razendsnelle actie en investeringen. Gaan die ooit winst opleveren? Steeds meer bedrijfstakken experimenteren met combinaties van het traditionele saleskanaal met e-commerce. Alles draait daarbij om de efficiency van de logistieke keten en een zo hoog mogelijke conversie van websitebezoek. Deskundigheid en expertise is daarbij van groot belang.

E-commerce en executive search

Dankzij onze pool met talenten uit Europa, Azië en de VS is Maes & Lunau al jaren succesvol in het koppelen van de juiste personen uit binnen- of buitenland aan organisaties die de omslag naar ‘digitaal’ maken. Maes & Lunau maakt deze succesvolle koppelingen door in de e-commerce sector middels executive search op zoek te gaan naar de perfecte kandidaten.