Terug naar functie overzicht

CFO

Chief Financial Officers, ofwel financieel directeuren, staan voor grote uitdagingen in het snel veranderende zakelijke landschap van vandaag. De rol van de CFO is breder en complexer dan ooit tevoren, terwijl het intensief volgen van bedrijfsresultaten door investeerders en aandeelhouders zich op een nieuw hoogtepunt bevindt. Big data interpreteren en de consequenties daarvan overzien, globalisering en steeds striktere regelgeving; het zijn allemaal thema’s met een grote impact op het financiële aspect van multinationals.

Ook niet-beursgenoteerde bedrijven merken deze invloed. Risico, compliance en auditing hebben een zwaardere lading gekregen. Zorgvuldigheid en volledigheid zijn onderhevig aan hoge eisen door de behoefte aan transparantie en communicatiesnelheid. De noodzaak van onmiddellijk inzicht, accurate rapportages en extreme wendbaarheid beïnvloedt de hele financiële keten. De rol van de CFO is zelden meer in beweging geweest dan de afgelopen jaren.

Finance_960px

Een goede CFO wordt gekenmerkt door visie, wendbaarheid en het vermogen om te verbinden. Een gepassioneerde professional die de juiste kennis, kunde en commitment in huis heeft. Het verschil tussen succes en falen wordt namelijk bepaald door écht leiderschap. Dat is onze overtuiging. Als executive search bureau leveren we graag een belangrijke bijdrage aan de zoektocht naar de perfecte persoon voor de positie van financieel directeur.

Het vinden van een CFO

De zoektocht naar een financieel directeur begint bij weten welke weg de organisatie vandaag, maar ook morgen inslaat. Daarna is het tijd om de cultuur, mensen en organisatie goed te leren kennen. Op basis daarvan geven we een haarscherp profiel vorm waarmee we kandidaten beoordelen. We zorgen dat de start in de nieuwe positie vloeiend verloopt en houden vinger aan de pols tot lang nadat de ideale kandidaat is gestart. Uit dit proces halen we veel inzichten die we niet voor onszelf houden. We delen onze bevindingen vanuit jarenlange ervaring namelijk zowel met cliënten als kandidaten. Zo zetten we samen telkens betere resultaten neer.

Expertise in verschillende sectoren

We hebben een ruime ervaring in verschillende sectoren zoals Energy & Utilities, familiebedrijven, Technology & Telecommunications en Onderwijs & Woningcorporaties. Onze senior executive search consultants zijn ervaren vakmensen uit het bedrijfsleven en de publieke sector. Hierdoor zijn we perfect in staat om de juiste kennis en ervaring voor uw branche te herkennen. Ontdek alle sectoren waarin we actief zijn.

Kom in contact

Bent u op zoek naar een nieuwe CFO? Zet onze expertise in om de perfecte kandidaat te vinden. We adviseren u graag onder het genot van een kop koffie.