Terug naar functie overzicht

Chief legal officer

Toegenomen transparantie, de komst van de AVG-wet, het belang van compliance en snellere interactie maken ondernemingen steeds kwetsbaarder. De kans dat vormfouten, verkeerde juridische structuren en onduidelijke samenhangen binnen ondernemingen lang onopgemerkt blijven, is hierdoor klein geworden. Actieve en betrokken aandeelhouders, private equity maar ook kapitaalkrachtige competitie houden het management alert. Met de chief legal officer als belangrijke speler.

Legal_960px

De functie van chief legal officer heeft zich binnen het bedrijfsleven de laatste jaren ontwikkeld tot een functie met een proactief karakter. Het is namelijk de taak van deze chief legal officer om te informeren over de risico’s en de (on)mogelijkheden van verschillende scenario’s en strategieën. Binnen bestaande beperkingen geeft de chief legal officer aan wat de mogelijkheden zijn en hoe doelstellingen gerealiseerd kunnen worden, in plaats van achteraf te verklaren waar en wanneer het fout is gegaan. Als executive search bureau leveren we graag een belangrijke bijdrage aan de zoektocht naar de perfecte persoon voor de positie van chief legal officer.

Het vinden van een chief legal officer

Onze zoektocht als executive search bureau naar een chief legal officer start met begrijpen waar de organisatie naartoe wil. Vervolgens leren we de cultuur, mensen en organisatie goed kennen. Om de perfecte kandidaat te kunnen vinden ontwikkelen we een haarscherp profiel gebaseerd op de hard en soft skills die een chief legal officer moet hebben. Hebben we een kandidaat gevonden? Dan helpen we bij de start in de nieuwe positie en houden we contact tot lang nadat de ideale kandidaat is begonnen. Onze inzichten houden we daarbij niet voor onszelf. We delen onze jarenlange ervaring graag met cliënten en kandidaten. Samen zetten we zo betere resultaten neer.

Expertise in verschillende sectoren

We hebben een ruime ervaring in verschillende sectoren zoals E-commerce & E-business, Private Equity, Logistics & Supply Chain en Industry & Automotive. Onze senior executive search consultants zijn ervaren vakmensen uit het bedrijfsleven en de publieke sector. Hierdoor zijn we perfect in staat om de juiste kennis en ervaring voor uw branche te herkennen. Ontdek alle sectoren waarin we actief zijn.

Kom in contact

Bent u op zoek naar een nieuwe chief legal officer? Zet onze expertise in om de perfecte kandidaat te vinden. We adviseren u graag onder het genot van een kop koffie.