Terug naar nieuws overzicht
Nieuws

Berte Simons wordt verantwoordelijk voor CCUS bij EBN

Berte Simons is vanaf 1 januari 2021 benoemd tot de nieuwe Program Manager Carbon Capture, Utilisation and Storage (CCUS) van Energie Beheer Nederland (EBN).

Simons (38) was sinds 2006 werkzaam geweest bij Royal HaskoningDHV. Ze heeft in haar periode bij Royal HaskoningDHV grootschalige en complexe projecten en commerciële trajecten geleid in de vakgebieden mijnbouw, zware industrie en maritieme wereld. Van projectmanager is zij doorgegroeid als directeur van het bedrijfsonderdeel Digital Services Maritime and Aviation. Ze heeft veel relevante ervaring opgedaan door intensief samen te werken met bedrijven en overheden als consultant, business unit directeur en landendirecteur.

berte blikverruimers 22

Berte Simons zal in samenwerking met CCUS-team bijdrage leveren aan de CO2-reductiedoelstelling van het kabinet. EBN zal hiermee grote concrete stappen zetten in de richting van CO2-opslag in lege gasvelden onder de zeebodem. Simons zal een belangrijke rol spelen om deze ambities van EBN te realiseren en verder te ontwikkelen.

Berte Simons blijkt haar enthousiasme uit voor het vervullen van de functie Program Manager CCUS. “Ik kijk uit om bij EBN aan de slag te gaan en een concrete bijdrage te kunnen leveren aan één van de grote opgaven waar we deze tijd voorstaan. Mijn ervaring van de afgelopen jaren en mijn passie voor deze industrie in combinatie met publiek privaat speelveld komen in deze nieuwe uitdaging samen.”

We wensen Simons en EBN veel succes met dit nieuw avontuur!

Team Maes & Lunau

Lees hier het persbericht:
https://www.ebn.nl/nieuws/berte-simons-leidt-ccus-bij-ebn/