Terug naar nieuws overzicht
Nieuws

Patrick Weerd Group Procurement Director bij Schoeller Allibert

Verheugd zijn wij met de start per 1 januari van Patrick Weerd als Group Procurement Director bij Schoeller Allibert.

Schoeller Allibert is de Europese marktleider in “Returnable Transit Packaging” voor industrieel gebruik voor meer dan 60 jaar. Het bedrijf komt voort uit meerdere belangrijke spelers als Schoeller, Wavin, Perstorp, Arpa, Linpac, Allibert, Paxton en Stuck.

PatrickWeerd

Zij investeren zeer fors in duurzaamheid.  Op dit moment wordt al 25% van al het materiaal hergebruikt en dit zal de komende jaren doorgroeien naar 50%.  Procurement en het sourcen naar herbruikbare materialen speelt hier een belangrijke rol in. Zo stelt een grote internationale bierbrouwer een van de belangrijke klanten van Schoeller Allibert dat al hun kratten voor 100% uit hergebruikte materialen bestaat. Door veel inzet ook van R&D is Schoeller Allibert de marktleider als het gaat om innovatie en duurzaaamheid.

Patrick begon zijn carrière bij Biesterfeld, daarna als business planner bij Johnson Diversey. Hierna 5 jaar bij Heineken in de inkoop van plastics. Vanaf 2011 is hij doorgegroeid naar een senior level in procurement bij Akzo Nobel. Hij was hier lid van het Global Sourcing Leadership Team.

Deze stap naar Schoeller Allibert is voor hem een ideale om Procurement verder te professionaliseren met meer betrokkenheid bij de commercie en de business.

Wij wensen Patrick en Schoeller Allibert een prachtige start hiermee in het nieuwe jaar.

Team Maes & Lunau