Terug naar nieuws overzicht
Nieuws

2 nieuwe MT leden voor procurement en planning bij ACCELL Group

ACCELL Group maakt eenvoudige en slimme oplossingen om haar klanten een fantastische fietservaring te bieden. Zij zijn de Europese marktleider in e-bikes en de tweede grootste in fietsonderdelen en accessoires. ACCELL heeft tal van toonaangevende Europese fietsmerken onder één dak. Deze merken zijn gebouwd door pioniers voor wie het beste gewoon niet goed genoeg was. Tot op de dag van vandaag belichamen ze de ondernemersgeest van die familiebedrijven – in de manier waarop ze werken en hoe ze zaken doen. Ze blijven grenzen verleggen om de modernste, hoogwaardigste en best presterende producten te creëren door de voortdurende uitwisseling van knowhow en vakmanschap. Bekende fietsmerken in het portfolio van ACCELL Group zijn Haibike, Winora, Ghost, Batavus, Koga, Lapierre, Raleigh, Sparta, Babboe en Carqon. XLC is het merk voor fietsonderdelen en -accessoires. ACCELL Group heeft ongeveer 3.400 werknemers in 18 landen. 96% van de verkochte fietsen wordt geproduceerd in de eigen productievestigingen van ACCELL. Haar fietsen en aanverwante producten worden verkocht aan dealers en consumenten in meer dan 80 landen. In 2019 verkocht ACCELL ongeveer 943.000 fietsen en boekte een omzet van meer dan € 1,1 miljard.

In de afgelopen vijf jaar heeft ACCELL Group de organisatie getransformeerd van een typische holdingstructuur naar een groepsstructuur met een aantal gecentraliseerde afdelingen om zich te richten op kostenbesparingen, efficiëntie in processen en structuren en het bouwen van een corporate ACCELL-cultuur.

Accell 2

Johan Peters, group procurement director
ACCELL heeft de afgelopen vijf jaar fors geïnvesteerd in het professionele niveau van de group procurement afdeling en heeft nu een vertrouwde en waardevolle positie binnen de groep. Het team is uitgebalanceerd met ervaren (categorie) inkopers die uitgebreide kennis hebben van de fietsindustrie en van mensen van buiten de industrie. De komende jaren zal het belangrijk zijn om de volgende stap op professioneel niveau te maken. Na het realiseren van inkoopbesparingen op leveranciersniveau is het nu de tijd om kosten te besparen door nieuwe creatieve projecten te draaien in nauwe samenwerking met leveranciers. Voorbeelden hiervan zijn VMI (vendor management inventory) projecten, collaborative planning en het gebruik van gerecyclede dozen in plaats van plastic verpakkingen.

Johan Peters krijgt hier vanaf 1 februari de leiding over. Johan heeft een lange carrière achter de rug bij KLM Air France in functies als maintenance manager, buyer, general customer services manager en de laatste jaren als component services purchasing director bij Air France Industries KLM Engineering & Maintenance. Johan heeft ruime (componenten) inkoopervaring gecombineerd met customer service expertise. Hij is gewend om bruggen te slaan tussen afdelingen; begrijpt planning, productie, innovatie en commerciële processen goed; weet hoe je partnerships opbouwt met leveranciers; heeft inkoopexpertise opgedaan in Azië en de VS. Johan is met name geïnteresseerd in ACCELL vanwege de groei en de mogelijkheid om de volgende stap te maken in het professionaliseren van de inkoopafdeling. Hij wil een belangrijke rol spelen om de afdelingen van de groep naar een hoger niveau te tillen. Hij kan zeker waarde toevoegen in de optimalisatie van processen doorheen het bedrijf en kan zijn expertise inbrengen naar leveranciers toe (bouwen van partnerships).

Jon San Andres, group planning director
ACCELL heeft onlangs besloten om de gecombineerde manufacturing en planning director rol te splitsen in twee rollen (group manufacturing director en group planning director) rapporterend aan de chief supply chain officer, Jeroen Both. De belangrijkste reden was dat de combinatie van rollen te tijdrovend was voor één persoon vanwege de groei van het bedrijf. Een andere belangrijke reden om de rol te splitsen is dat de planningsafdeling extra aandacht nodig heeft om het naar een hoger professioneel niveau te brengen.

Deze nieuwe rol zal per 1 mei 2021 worden vervuld door Jon San Andres. Jon is al meer dan 20 jaar in dienst bij Bridgestone. Jon is een ervaren leider en is een doorgewinterde planning professional; hij kent alle kanten van de medaille; project management, implementeren van planning systemen, MSOP planning, productie planning; is iemand die diepgaande ervaring kan inbrengen aan de ACCELL tafel. Hij voelt dat dit het moment kan zijn om zijn ervaring in een nieuwe omgeving in te zetten. Jon reist nu regelmatig van zijn huis in Bilbao, Spanje, naar Brussel, waar hij de directeur is van het Supply Chain Planning Centre of Excellence voor Bridgestone EMIA. Zijn nieuwe uitdaging bij ACCELL betekent ook regelmatig reizen tussen alle ACCELL locaties in Europa, alsmede naar het hoofdkantoor in Heerenveen.

Wij wensen zowel Johan als Jon en de ACCELL Group een zeer vruchtbare samenwerking toe.

Team Maes & Lunau