Terug naar team overzicht

Nina de Kreij

Ze is geboren in Duitsland, heeft gestudeerd in Oxford en woont nu in Nederland. Maak kennis met Nina de Kreij: research consultant bij Maes Lunau. Met een subtiel Duits accent en veel enthousiasme brengt Nina jarenlange research-ervaring in bij Maes & Lunau.

Nina 9737_beeld1

Na het afronden van haar PhD in Klassieke Talen in Oxford werkte Nina als universitair onderzoeker. Om vervolgens de academische wereld te verruilen voor executive search. Als research consultant zet ze nu haar onderzoekservaring en eindeloze nieuwsgierigheid in om voor bedrijven de best passende executive kandidaat te vinden.

Duurzaam leiderschap is de toekomst
“Met executive search kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan een wereld waarin duurzaamheid en gelijkwaardigheid een centrale rol spelen”, vindt Nina. Dat bracht haar juist bij Maes & Lunau. “Diversiteit is belangrijk voor duurzaam leiderschap”, vertelt Nina. “Ik ben er trots op dat ik daar vanuit Maes & Lunau aan kan bijdragen. Duurzaam leiderschap is niet de makkelijkste weg, maar wel de beste. Het is mooi om mensen te selecteren die echt impact maken binnen een organisatie. Nu én later.”

“Het is mooi om mensen te selecteren die echt impact maken binnen een organisatie.”

Doorgaan tot de perfecte kandidaat
Nina in drie woorden? Nieuwsgierig, daadkrachtig en gedreven. “Het geeft me energie om me te verdiepen in bedrijven, functies en opdrachten.” Dankzij haar academische achtergrond komt ze snel tot de kern. Wat houdt een functie in? Hoe werkt deze organisatie? Waarom past een persoon wel of niet bij het team?

Doorgaan tot de perfecte kandidaat gevonden is – dat is voor Nina vanzelfsprekend. “In mijn PhD én als moeder van een druk gezin met drie jonge zoons leerde ik om tot het uiterste te gaan. ‘Just do it!’ Daar geloof ik ook in mijn werk in. Niets geeft zoveel voldoening als een perfecte plaatsing!”