Terug naar nieuws overzicht
Nieuws

Corné Bot nieuwe Directeur Financieel Economische Zaken UWV

Per 1 juli is Corné Bot gestart als Directeur Financieel Economische Zaken (FEZ) bij het UWV, wat hem verantwoordelijk maakt voor de afstemming en besluitvorming over alle financieel economische aspecten van het UWV. Hij is in deze functie een belangrijke strategische adviseur voor de Raad van Bestuur  en fungeert als gesprekspartner voor het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).

Corne-Bot-UWV

Het UWV, oftewel het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen, is een zelfstandig bestuursorgaan dat in opdracht van het ministerie van SZW taken uitvoert. Het UWV zorgt voor de uitvoering en handhaving van de werknemersverzekeringen, zoals de WW, WAO en ziektewet. Daarnaast biedt het uitgebreide arbeidsmarkt- en gegevensdiensten.

Er werken bijna 20.000 medewerkers bij het UWV, verspreid over het hele land. Op bestuurlijk vlak is het UWV opgedeeld in zeven stafdirecties, waartoe ook Financieel Economische Zaken behoort. Deze directie staat nu dus onder leiding van Corné Bot.

Corné Bot komt over van ING, waar hij het grootste deel van zijn carrière werkzaam is geweest. Hij heeft verschillende managementfuncties vervuld in Nederland, België en Italië. Zo was hij in België tot vorig jaar Directeur Financiële Planning en Control en daarvoor was hij CFO ING Italië. Bot heeft een studie bestuurskunde en de opleiding tot Register Controller gedaan. Zijn strategische en financiële expertise neemt hij mee naar zijn nieuwe functie als Directeur FEZ.

Samen met de Algemene Bestuursdienst hebben wij met veel plezier deze procedure begeleid en wij wensen Corné Bot en het UWV een mooie samenwerking!