Terug naar nieuws overzicht
Diversiteit Nieuws

Jessica Niewierra benoemd tot Lid van de Raad van Commissarissen bij ANVA

Jessica Niewierra is onlangs gestart als commissaris bij ANVA, softwareleverancier in de financiële sector. Op de aandeelhoudersvergadering van afgelopen mei is Niewierra benoemd tot Lid van de Raad van Commissarissen voor een periode van 4 jaar.

Jessica Niewierra

Met zo’n 140 professionals en meer dan 45 jaar ervaring in de verzekeringsbranche is ANVA een totaalleverancier van software en ondersteuning voor de gehele verzekeringsmarkt. De software van ANVA ondersteunt efficiënte verzekeringsprocessen, optimale bedrijfsvoering en duurzame klantrelaties en focust zich sterk op innovatie en samenwerking. Tot de klanten van ANVA horen onder andere verzekeraars, serviceproviders, beursmakelaars en financieel adviseurs. Naast de directie heeft ANVA een driekoppige Raad van Commissarissen die fungeert als klankbord en adviseur.

Jessica Niewierra heeft ruime ervaring in de financiële sector. Ze heeft ruime ervaring met en kennis van digitalisering, klantcontact en data gedreven oplossingen. Jessica werkt graag op het snijvlak van klantdenken en ICT-oplossingen.

Ze heeft meerdere managementfuncties bekleed bij verschillende onderdelen van ABN AMRO en haar rechtsvoorgangers en op dit moment werkt zij als Managing Director Contact Center van ABN AMRO waarbij ze digitaal en bemenst contact combineert. Ze is tevens lid van het Management Team Retail Banking van ABN AMRO.

Naast deze functie bij ABN AMRO is Jessica Niewierra Lid van de Raad van Commissarissen bij Arbo Unie. Eerder vervulde zij ook al toezichthoudende rollen bij Yarden en WoningNet. Tot slot geeft ze regelmatig gastcolleges bij Nyenrode business universiteit.

Niewierra’s ervaring binnen de financiële dienstverlening en specifiek op het gebied van innovatie en klantgerichte IT-oplossingen maakt haar tot een mooie aanvulling in de Raad van Commissarissen en goede sparringpartner voor de directie van ANVA.