Terug naar nieuws overzicht
Diversiteit Nieuws

Dorette Corbey: nieuwe Voorzitter Bestuur van het Netherlands Water Partnership

Dorette Corbey is per 15 april 2021 benoemd tot Voorzitter Bestuur van het Netherlands Water Partnership (NWP). Zij volgt Annemieke Nijhof op die eind 2020 haar functie als voorzitter bestuur neerlegde om de functie van Algemeen Directeur bij Deltares op zich te nemen.

DoretteCorbey

Corbey was tussen 1999 en 2009 lid van het Europees Parlement. Bij het Europees Parlement werkte ze intensief aan thema’s als water, milieu en klimaat. Na het verlaten van het Europees Parlement werd ze benoemd tot directeur van de Adviesraad voor Wetenschap, Technologie en Innovatie. Daarnaast vervulde zij de rol van voorzitter van het bestuur van de Nederlandse Emissieautoriteit. Zij is initiatiefnemer van de Federatie Bio-economie Nederland, een adviescommissie over duurzaamheidsvraagstukken rond biomassa. Daarnaast is ze lid van de Adviesraad Internationale Vraagstukken en bestuurslid van het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Het Netherlands Water Partnership (NWP) is al meer dan 20 jaar de onafhankelijke netwerkorganisatie voor de internationaal ondernemende Nederlandse watersector. Met een krachtig netwerk van meer dan 180 van de meest innovatieve, ondernemende en toonaangevende organisaties is het Netherlands Water Partnership dé toegangspoort voor iedereen ter wereld die op zoek is naar Nederlandse waterexpertise. Gezien het brede en groeiende netwerk is NWP ook het eerste aanspreekpunt voor haar deelnemers in Nederland die op zoek zijn naar internationale samenwerkingsverbanden en zakelijke kansen. Inmiddels heeft NWP honderden nationale en internationale entiteiten in de watersector bij elkaar gebracht en is het een netwerkorganisatie die gewaardeerd wordt door bedrijven, ngo’s, overheidsinstanties, kennisinstellingen en andere entiteiten in Nederland. (bron: https://www.netherlandswaterpartnership.com/about-nwp)

Namens Maes & Lunau wensen wij Dorette en het NWP veel succes en een fijne samenwerking toe!