Terug naar nieuws overzicht
Nieuws

David Fousert nieuwe Voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO bij Royal Avebe

Per 1 september treedt David Fousert toe tot het bestuur van Avebe. Hij volgt Bert Jansen op, die na 13 jaar afscheid neemt van de coöperatie.

David_Fousert_Avebe

Royal Avebe is een internationale coöperatie van zetmeelaardappeltelers met ruim 2250 Nederlandse en Duitse leden. Met hoogwaardige technieken wint het hoofdzakelijk zetmeel en eiwit uit aardappelen. Ook houdt Avebe zich bezig met het ontwikkelen van aardappelrassen via het veredelingsbedrijf Averis Seeds. Er wordt voortdurend gekeken naar nieuwe oplossingen die aansluiten bij de wensen van klanten en de samenleving. Het is deze innovatieve insteek die ervoor zorgt dat Avebe optimaal rendement uit de aardappel kan halen.

David Fousert gaat zich bij Avebe richten op de strategische koers van de coöperatie, waar innovatie een duurzaamheid voorop staan. Marijke Folkers – in ’t Hout, voorzitter van de raad van commissarissen: “We zijn ambitieus en willen groeien in waarde en tegelijkertijd onze impact op het milieu verminderen. De passie van David Fousert voor de agrifood sector en verduurzaming, zijn enthousiasme, verbinding en resultaatgerichtheid maken hem de beste kandidaat om Avebe verder te ontwikkelen.”

Fousert is op dit moment COO bij ForFarmers, waar hij onder andere verantwoordelijk is voor verschillende internationale business units en voor de marketing, nutritie, strategie en innovatie. Hiervoor vervulde hij meerdere leidinggevende posities bij Cargill. Zijn ruime ervaring in de agrifood sector gaat hij met veel enthousiasme inzetten bij Royal Avebe. Als CEO van Avebe gaat Fousert zijn ervaring inzetten om de strategische koers naar meer waarde voor telers, klanten en medewerkers te realiseren. Innovatie en duurzaamheid lopen als een rode draad door de strategie.

Maes & Lunau wenst David Fousert en Avebe een fijne samenwerking toe.