Terug naar nieuws overzicht
Nieuws

Dirk de Lugt benoemd tot nieuw lid Raad van Commissarissen bij LTO Bedrijven

De aandeelhoudersvergadering van LTO Bedrijven heeft op voordracht van de Raad van Commissarissen ingestemd met de benoeming van Dirk de Lugt.

Dirk de Lugt

LTO Bedrijven is de participatiemaatschappij van LTO Noord, ZLTO en LLTB. Het is een dynamische onderneming die de krachten van boeren, tuinders en de Land- en Tuinbouw Organisaties (LTO) bundelt en hen ondersteunt in de transitie naar de agrarische wereld van morgen. LTO Bedrijven opereert in een sterk veranderend agrarisch landschap, met uitdagingen op gebied van C02, klimaatverandering, een consoliderende markt, digitalisering, groeiende wereldbevolking en versnelde verstedelijking in een sterk geglobaliseerde context.

Dirk heeft als praktiserend akkerbouwer op Texel mooie rollen vervuld in toonaangevende agrarische bedrijven en organisaties in Nederland. Waaronder als voorzitter van de Raad van Beheer van coöperatie Cosun, voorzitter NCR, voorzitter BO Akkerbouw en lid Raad van Commissarissen van AB Vakwerk. Hij is een zeer ervaren bestuurder, met een brede expertise en een groot netwerk in de agrarische sector. Dit maakt hem tot een mooie aanvulling van de huidige Raad van Commissarissen.