Terug naar nieuws overzicht
Nieuws

Hans Wichink Strategisch Directeur bij SwifterwinT

Samen met Stephan de Clerck vormt Hans de directie van SwifterwinT BV.

HansSwifterwinT

SwifterwinT BV is een onderneming met als doel het ontwikkelen, realiseren en exploiteren van windturbines en een windturbinepark in het noordoosten van de provincie Flevoland.

SwifterwinT is een samenwerking van ruim 170 agrarische ondernemers, bewoners en turbine-eigenaren uit projectgebied Noord. Samen met Vattenfall werkt SwifterwinT aan de ontwikkeling van Windplanblauw, een windpark in de noordwesthoek van Flevoland, in de gemeenten Dronten en Lelystad. De huidige windmolens in het projectgebied worden vervangen door grotere turbines met meer vermogen. Deze wekken genoeg stroom op voor het totale elektriciteitsverbruik van ca. 400.000 huishoudens. De bouwfase is nu gestart en wordt aangestuurd door de Operationeel Directeur Stephan de Clerck. Samen met Stephan vormt Hans de directie van SwifterwinT BV. Tot 1 juli is Marieke Donkervoort ook nog bestuurder van SwifterwinT BV om te zorgen voor een goed overdracht.

Nadat in december vorig jaar de financiering rond is gekomen voor de realisatie van de 37 windmolens van Windplanblauw op land, is het project in een andere fase beland. Dit vraagt om andere competenties van de directie. Stephan de Clerck is in december aangesteld als operationeel directeur. De Clerck maakte in de ontwikkelingsfase van het project ook deel uit van de directie. Naast dat hij kennis, ervaring en een netwerk in windenergie en het projectgebied meebrengt, draagt hij daarmee zorg voor de continuïteit in het project. Als operationeel directeur is hij verantwoordelijk voor het contractmanagement en de planning.

Hans Wichink is aangetrokken om de verbinding met en binnen de leden, contractanten en certificaathouders van SwifterwinT, maar ook met partner Vattenfall en de betrokken overheden te waarborgen en de organisatie verder te ontwikkelen richting de exploitatiefase. Hij is daarin verantwoordelijk voor de strategie, het beleid en een goede governance en brengt als ‘buitenstaander’ een frisse blik op het project mee en de context waarin dat wordt gerealiseerd.

Hans is zijn carrière begonnen bij Impress Metal Packaging als salesmanager Benelux. Heeft vervolgens 9 jaar in diverse functies bij NUON (Vattenfall) gewerkt. Van 2007 tot 2020 heeft hij bij RGP (Resources Global Professionals) gewerkt. In zijn laatste functie was hij Regional Managing Director voor de Benelux.

Maes & Lunau wenst SwifterwinT en Hans Wichink een mooie en energievolle samenwerking toe!

swifterwint.nl/nieuws/nieuwe-directie-swifterwint-bv