Terug naar nieuws overzicht
Diversiteit Nieuws

Maria Henneman is 1 juni gestart als nieuwe voorzitter van het bestuur van het Rathenau Instituut

Maria Henneman is met ingang van 1 juni 2021 door minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven benoemd tot voorzitter van het bestuur van het Rathenau Instituut.

MariaHenneman

Maria verwierf bekendheid als journalist en presentator bij het NOS Journaal en later als hoofdredacteur bij het actualiteitenprogramma Netwerk. Sinds haar vertrek uit de journalistiek in 2004 richt ze zich met haar adviesbureau op het geven van strategisch communicatie- en beleidsadvies aan bedrijven, non-profitorganisaties en de (lokale) overheid. Daarnaast heeft ze talrijke advies- en bestuursfuncties bekleed.

Maria: “Ik ben blij dat ik mijn expertise mag inzetten voor dit belangrijke instituut, dat de wereld van wetenschap, technologie en innovatie verbindt met bestuurlijke en maatschappelijk vraagstukken”.

Het Rathenau Instituut stimuleert de publieke en politieke meningsvorming over wetenschap en technologie. Het instituut doet onafhankelijk onderzoek en organiseert maatschappelijk debat over wetenschap, innovatie en nieuwe technologieën. De organisatie bestaat uit circa 60 medewerkers.