Terug naar nieuws overzicht
Diversiteit Nieuws

Mirjam van Velthuizen-Lormans nieuwe CFO ProRail

ProRail heeft een nieuwe CFO en Lid Raad van Bestuur gevonden in Mirjam van Velthuizen-Lormans. Zij is door de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat benoemd.

Mirjam van Velthuizen–Lormans

ProRail is als spoorwegbeheerder verantwoordelijk voor het onderhoud, de uitbreiding en de veiligheid van het Nederlandse spoorwegnet. Daar zijn zo’n 7.000 kilometer spoor en 1,4 miljoen treinritten per dag mee gemoeid. ProRail verdeelt de ruimte op het spoor tussen circa 45 reizigers- en goederenvervoerders. Daarbij bouwt en beheert het ook de stations en legt het nieuwe sporen aan.

De komende jaren staat ProRail voor een aantal uitdagingen, met een groeiende vraag naar capaciteit voor reizigers- en goederenvervoer, toenemende digitalisering en een duurzaamheidsopgave. Mirjam van Velthuizen-Lormans gaat hierin een belangrijke rol spelen als CFO. Zij staat bekend als aanjager van vernieuwing en digitalisering en heeft daarbij veel ervaring met een breed stakeholdermanagement.

De maatschappelijke rol die ProRail vervult in de samenleving past uitstekend bij Van Velthuizen-Lormans. Zij werkt al ruim 25 jaar in het publieke domein. Sinds 2013 is zij CFO en Lid Raad van Bestuur bij het UMC Utrecht. Van de zorg maakt zij nu een sprong naar het spoor, en gaat haar brede financiële en bestuurlijke ervaring inzetten bij ProRail.

Op 1 november 2021 zal Mirjam starten bij ProRail. Maes & Lunau wenst haar en ProRail een mooie samenwerking toe.

Kijk hier voor het persbericht van ProRail: www.prorail.nl/nieuws/nieuwe-cfo-prorail