Terug naar nieuws overzicht
Diversiteit Nieuws

Esther van Lunteren- Nijhuis benoemd tot nieuwe CHRO van Qbuzz

Met ingang van  1 november zal  Esther van Lunteren starten als CHRO bij Qbuzz.

IMG-20210917-WA0016

Esther is haar Human Resources carrière begonnen bij Van Gend & Loos (DHL). In de daaropvolgende jaren heeft zij ruime, leidinggevende werkervaring opgedaan op het gebied van human resources, meest recent als Head of HR bij TNT, waar zij zitting nam in het managementteam. Sinds 4,5 jaar is Esther werkzaam als Managing Director Road Network Operations  DACH en EEU bij FedEx.

Qbuzz
Sinds haar oprichting richt Qbuzz zich op het tot stand brengen van mobiliteit. Het bedrijf zoekt actief naar verbindingen door samenwerkingsverbanden of allianties aan te gaan om haar doelstellingen te kunnen verwezenlijken. Op 31 augustus 2017 is Qbuzz B.V. voor 100% eigendom geworden van de Italiaanse vervoermaatschappij Busitalia, een onderdeel van Ferrovi dello Stato Italiane (FS).

Bij Qbuzz werken ongeveer 2.750 mensen. Het bedrijf heeft 3 grote concessies, te weten Groningen Drenthe (GD), Drechtsteden, Molenlanden, Gorinchem (DMG) en Utrecht (U-ov). Het bedrijf heeft met 842 bussen, 49 trams en 10 treinen veel geïnvesteerd in het materieel. In GD zijn 1.100 medewerkers actief, in Utrecht zijn er 1.200 medewerkers actief en in GMD zijn er 450 medewerkers actief.

Maes & Lunau wenst Qbuzz en Esther van Lunteren-Nijhuis een mooie en succesvolle samenwerking toe!