Terug naar nieuws overzicht
Nieuws

René Krukkert is per 14 maart 2022 gestart als Manager Logistieke Strategie bij Royal FloraHolland

Royal FloraHolland (RFH) is de grootste marktplaats voor bloemen en planten wereldwijd. Met ruim 5 miljard euro omzet en rond de 2.600 medewerkers is RFH de grootste partij in een voor Nederland beeldbepalende sector. De coöperatie telt 4.000 leden uit Nederland, maar ook uit Afrika, Israël en landen om ons heen. Op deze manier vormt RFH met Schiphol en de Rotterdamse haven de drie economische mainports van Nederland en genereert 20% van het Nederlandse balansoverschot.

Rene Krukkert

Om deze positie uit te bouwen, realiseert RFH naast de succesvolle fysieke marktplaats ook een toonaangevende digitale marktplaats. Met Floriday ontwikkelt het bedrijf een digitaal platform met een enorm breed aanbod van kwekers, waarop verkoopkanalen kunnen aansluiten. Hiermee kan Royal FloraHolland de positie van de sierteeltsector internationaal versterken. Naast de fysieke en digitale marktplaats biedt RFH logistieke en financiële diensten voor kwekers en kopers. Hiervoor beschikt het bedrijf over een uitgebreid logistiek netwerk met locaties in onder andere Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg en Eelde.

Belangrijke doelstelling van René zal zijn het ontwikkelen en uitwerken van de logistieke visie van Royal FloraHolland en het uittesten van innovatieve logistieke procesoplossingen om nieuwe dienstverlening mogelijk te maken, betrouwbaarheid van dienstverlening te vergroten en/of kosten te reduceren. Door de grote druk van de veranderingen die in de complexe logistieke keten in de bloemen- en plantenhandel bestaat is de impact van deze functie groot. René zal rapporteren aan de COO van Royal FloraHolland.

René was tot voor kort Director Supply Chain Improvement bij Albert Heijn en maakte daar deel uit van het supply chain support managementteam en was verantwoordelijk voor een team van 12 consultants en projectmanagers.