Terug naar nieuws overzicht
Nieuws

Ruben Wenselaar nieuwe voorzitter bij InEen

Per 1 mei 2022 zal Ruben Wenselaar starten als nieuwe voorzitter bij de branchevereniging InEen. Tot 1 mei is Wenselaar bestuursvoorzitter bij Menzis en lid van het bestuur van ZN.

Ruben-Wenselaar

Door de hoge verwachtingen in Nederland dat de zorg altijd dichtbij en beschikbaar moet zijn, is het van belang dat de eerste lijn goed georganiseerd is. Dat is het doel waar InEen zich voor inzet. Om dit doel te bereiken, ondersteunt InEen gezondheidscentra, zorggroepen, huisartsenposten en regionale ondersteuningsstructuren in de volle breedte. InEen verbindt de eerste lijn, samen met de nulde en tweede lijn, het sociale domein, bestuurders en beslissers. Ook zetten zij zich in om een toekomstbestendige eerste lijn te creëren.

Ruben is sinds 2015 voorzitter Raad van Bestuur bij Menzis. Eerder heeft hij binnen deze organisatie de posities directievoorzitter en CFO bekleedt. Daarvoor was hij directievoorzitter bij Amicon Zorgverzekeraar en directeur bij Cadans.

Ruben Wenselaar: “De komende jaren zal er onder andere door de vergrijzing steeds meer van de eerstelijnszorg worden gevraagd. Ik kijk er naar uit om in deze nieuwe rol een bijdrage te leveren aan de verdere versterking en vernieuwing van de eerstelijnszorg en eerstelijnsorganisaties.”
Bron: InEen

Namens Maes & Lunau wensen wij Ruben en InEen veel succes en een prettige samenwerking toe!