Terug naar nieuws overzicht
Diversiteit Nieuws

Linda van Zomeren nieuwe CEO bij Centraal Boekhuis

Maes & Lunau is door Centraal Boekhuis gevraagd om een nieuwe CEO te zoeken. Linda van Zomeren is gekozen als de nieuwe CEO en start per 1 maart 2022 bij CB.

Linda vZomeren

Het sinds de viering van het 150-jarige bestaan op 6 april 2021 “Koninklijke” CB, staat stevig op twee business proposities: Media als schakel tussen uitgever, boekhandel en consument van fysieke boeken, audioboeken en e-books, via de winkel en online. Healthcare, als leverancier van healthcare producten aan zorgorganisaties en de consument. Bij CB werken circa 850 medewerkers. Digitalisering en automatisering binnen de logistieke oplossingen zijn “state of the art” en hebben altijd stevige investeringen gevergd en die zullen nodig blijven.

Linda startte haar loopbaan vanuit bedrijfseconomie in een controller functie bij KPN, kort daarop is ze overgestapt naar de commerciële kant in de positie coördinator sales & services. In ’99 vervulde zij haar eerste management functie binnen TNT Post die snel uitgroeide naar functies waar de organisatie 3000 fte omvatte. Haar HR rol bij Mail Productie heeft haar visie op general management sterk verbreed. Sinds 2017 heeft zij een nieuwe divisie opgebouwd waar ze bedrijven ontwikkeld en verbeterd heeft om de propositie van PostNL te versterken. Daarnaast heeft zij de RvB en RvC van PostNL geadviseerd op de onderwerpen innovatie en business development voor de langere termijn.

Maes & Lunau wenst Linda en CB veel succes met deze samenwerking!