Terug naar nieuws overzicht
Nieuws

Jan-Pieter Klaver nieuwe CEO bij Royal IHC

Met veel genoegen heeft Maes & Lunau Royal IHC geadviseerd in de zoektocht naar de nieuwe CEO. De keuze is gevallen op Jan-Pieter Klaver die per 1 januari 2022 start als nieuwe CEO.

Jan-Pieter Klaver

Royal IHC ontwikkelt en produceert de meest complexe en geavanceerde schepen voor verschillende toepassingen in de wereldwijde markt voor baggeren, mijnbouw, offshore en defensie. Het laatste bewijs van de mogelijkheden die Royal IHC biedt is de aan DEME geleverde CSD Spartacus, een schip dat uniek is in haar soort en waarschijnlijk door geen enkele andere werf gebouwd had kunnen worden.

Gezocht werd naar een stevige CEO met een succesvolle carrière in de maritieme maakindustrie. Jan-Pieter Klaver is zijn carrière begonnen als projectmanager bij Heerema Vlissingen waar hij is doorgegroeid tot Managing Director. Vervolgens heeft hij de CEO-positie vervuld bij Heerema Fabrication Group en Heerema Marine Contractors. Tot voor kort werkte hij als CEO bij KenzFigee Group. Door zijn jarenlange ervaring in de sector en verantwoordelijkheid voor grote complexe projecten, brengt hij een hoop relevante kennis en ervaring met zich mee. Hij kent de klanten, concurrenten en markten en is bedreven in het besturen van complexe organisaties.

Maes & Lunau wenst Jan-Pieter en Royal IHC veel succes met deze samenwerking!