Terug naar nieuws overzicht
Diversiteit Nieuws

Sigrid Helbig nieuwe CEO bij Brightlands Campus Greenport

Per 1 februari 2022 zal Sigrid Helbig aantreden als CEO van zowel Brightlands Campus Greenport Venlo als Campus Vastgoed Greenport Venlo. In goed overleg van de bestuurders, aandeelhouders en Raad van Commissarissen is de keuze gemaakt om voor een geïntegreerde aanpak te gaan en één bestuurder aan te stellen voor beide organisaties. Hiermee hopen zij op verdere groei van de campus.

SigridHelbig

“Brightlands Campus Greenport Venlo maakt deel uit van het Brightlands innovatie ecosysteem in Limburg met vier campussen, ruim 15.000 banen, 13.000 studenten en bijna 800 bedrijven en instituten. Brightlands Campus Greenport Venlo bestaat sinds 2017 en telt momenteel ruim 70 bedrijven, 700 banen en 1200 studenten. Het campus ecosysteem richt zich op gezonde en veilige voeding, future farming en bio-circulaire economie.”

Sigrid Helbig heeft in haar carrière grotendeels in de logistieke dienstverlening gewerkt en heeft hier verschillende directiefuncties bekleedt. Sinds 2016 is zij Directeur van the Economic Board, een triplehelix-organisatie die als spin in het web overheden, het bedrijfsleven en kennisinstituten met elkaar verbindt om mooie projecten en initiatieven te stimuleren. Naast deze functie heeft zij zitting in meerdere toezichthoudende posities en maakt zij zich sterk voor vrouwen in het bedrijfsleven.

Wij wensen Sigrid en Brightlands veel succes en een mooie samenwerking!