Terug naar nieuws overzicht
Nieuws

Johan Remkes nieuwe voorzitter Nationaal Programma Groningen

Johan Remkes is 31 januari 2022 gestart als voorzitter van het Nationaal Programma Groningen. Hij is commissaris van de Koning René Paas opgevolgd, die het programma vanaf de start onder zijn hoede had.

Johan-Remkes

Het Nationaal Programma Groningen is een samenwerkingsverband van Rijk, provincie en gemeenten. Het programma heeft een looptijd van tien jaar en duurt tot 2030. Voor de uitvoering van alle plannen en projecten heeft het Rijk een startkapitaal van 1,15 miljard euro beschikbaar gesteld. De afgelopen twee jaren is het programma opgebouwd en nu is de fase aangebroken waarin het vooral om de uitvoering draait. Er gaan steeds meer projecten van start en Johan Remkes zal deze in goede banen gaan leiden.

Remkes heeft een lange politiek-bestuurlijke loopbaan achter de rug. Hij was onder meer lid van de Gedeputeerde Staten van Groningen, Tweede Kamerlid, staatssecretaris en minister van Binnenlandse Zaken in de kabinetten Balkenende I, II en III. Later was hij commissaris van de Koning(in) in Noord-Holland en waarnemend burgemeester van Den Haag. Recentelijk was hij nog informateur van het huidige nieuwe kabinet. Nu keert Remkes, zelf geboren en opgegroeid in provincie Groningen, terug naar het oude nest.

Johan Remkes:
“Nationaal Programma Groningen biedt onze regio perspectief. Dat zien we nu al gebeuren met talloze projecten die in ontwikkeling zijn. Ik zie voor mijzelf dan ook vooral een rol om de impact van het nationaal programma verder te vergroten. Ik ben sterk gemotiveerd om vanuit het programma een bijdrage te leveren aan de structurele verbetering van de positie van Groningen en Groningers, vooral op sociaal en economisch gebied”.
Bron: website NPG