Terug naar nieuws overzicht
Nieuws

Lodewijk Govaerts benoemd als lid Raad van Toezicht Universiteit Leiden

Universiteit Leiden, de oudste universiteit van Nederland (opgericht in 1575) met vandaag de dag ruim 7.100 personeelsleden en ruim 30.000 ingeschreven studenten, heeft in Lodewijk Govaerts het nieuwe lid van de Raad van Toezicht gevonden. Hij is door demissionair minister Ingrid van Engelshoven van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) benoemd.

LodewijkGovaerts

Lodewijk Govaerts heeft in de financiële sector als bestuurder en toezichthouder over de hele wereld gewerkt. Zijn expertise ligt bij governance vraagstukken en daarnaast heeft hij ruime ervaring met digitalisering, vastgoed en duurzaamheid. In 2017 keerde Govaerts na jarenlang functies vervuld te hebben in het buitenland terug naar Nederland, in de rol van Global Head Financial Institutions Trade & Infrastructure bij ABN AMRO. Sinds dit jaar is hij Managing Partner bij CNX Transaction Partners, een internationaal financieel adviesbureau. Daarnaast is hij commissaris namens Asian Development Bank bij Indonesia Infrastructure Finance.

Lodewijk Govaerts zal binnen de Raad van Toezicht plaatsnemen in de auditcommissie. Hij zal 1 december 2021 starten voor een periode van vier jaar, waarmee de Raad van Toezicht weer compleet is.