Terug naar nieuws overzicht
Nieuws

Rob Groot nieuwe zakelijk directeur Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum is een van de meest vooraanstaande musea ter wereld. Deze positie dankt het museum aan de unieke collectie en de kennis over Vincent van Gogh en zijn tijd. Van dit mooie museum wordt Rob Groot met ingang van 1 september 2021 de nieuwe zakelijk directeur en volgt hiermee Adriaan Dönszelmann op.

Rob Groot

Groot maakt de overstap van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), waar hij als financieel directeur verantwoordelijk was voor de financiële en facilitaire afdelingen.
“Groot is opgeleid als registeraccountant en IT Auditor (Vrije Universiteit, Amsterdam) en was daarna werkzaam bij KPMG als openbaar accountant voor nationale en internationale klanten.

Van 2010 tot 2014 was hij managing partner bij KPMG Accountants Nederland en verantwoordelijk voor HR. Daarna heeft Groot in de rol van CFO gewerkt bij Stage Entertainment en was hij bestuurslid bij Stichting Videma.
In zijn eerdere rollen combineerde hij de aansturing van de financiële afdeling met de aansturing van onder meer HR en ICT. In het bijzonder heeft hij zich altijd sterk gemaakt voor de culturele en de creatieve sector.” (Bron: vangoghmuseum.nl)

Met vreugde wensen wij Van Gogh Museum en Rob Groot veel succes met deze samenwerking!

Zie link voor het persbericht: www.vangoghmuseum.nl