Terug naar nieuws overzicht
Diversiteit Nieuws

Marieke van der Werf benoemd tot voorzitter en Jan van Betten tot lid Raad van Commissarissen bij Spaarnelanden

Wij feliciteren Marieke van der Werf en Jan van Betten die beiden per 7 april 2021 zijn toegetreden tot de Raad van Commissarissen van Spaarnelanden.

Spaarnelanden-scaled

“Spaarnelanden is de motor voor een duurzame en plezierige leefomgeving voor nu en voor de toekomst”. Met deze missie houdt Spaarnelanden zich dagelijks bezig met het onderhoud van openbare ruimte en een schonere leefomgeving in Haarlem en Zandvoort. Hieronder valt onder andere het helpen van de inwoners bij afvalscheiding, het brengen van meer natuur in de stad en het bijdragen aan duurzame mobiliteit. De bedoeling is dat er goed gezorgd wordt voor de leefomgeving en dat zoveel mogelijk mensen hier blij van worden.

Marieke van der Werf is momenteel partner en directeur bij van Dröge & van Drimmelen, een bureau voor Public Affairs en Corporate Communicatie, waar zij ook als adviseur met de portefeuille energie en circulaire economie werkzaam is. Hiervoor is zij een aantal jaar actief geweest voor het CDA, waaronder lid Tweede Kamer, en heeft zij verschillende managementfuncties bekleed met duurzaamheid als een rode draad. Marieke beschikt daarnaast over uitgebreide toezichthoudende ervaring en is o.a. lid Raad van Toezicht voor Natuur & Milieu.

Jan van Betten heeft meer dan 20 jaar ervaring bij internationale bedrijven en was onder meer CEO bij Reed Elsevier Duitsland. Hierna besloot hij zijn carrière te wijden aan de maatschappij en heeft toen Nudge opgericht. Onder zijn leiding is dit uitgegroeid tot het grootste duurzaamheidsplatform van Nederland. Sindsdien is hij ook maatschappelijk actief bij een aantal andere initiatieven, zoals oprichter van TEDxHaarlem en the Pollinators. Daarnaast is Jan sinds 2016 voorzitter Raad van Toezicht bij De Energiebank.