Terug naar nieuws overzicht
Nieuws

Ronald van de Ven nieuwe algemeen directeur Voergroep Zuid

Onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) wordt Ronald van de Ven (59) per 1 juli 2021 de nieuwe algemeen directeur van Voergroep Zuid. Hiermee haalt de coöperatie een zeer ervaren bestuurder in huis met veel ervaring in de mengvoerbranche. Op dit moment wordt de functie ad interim ingevuld door Roel Driessen, die daarnaast directeur is van de business units Financiële Dienstverlening (Zuiderhuis) en Retail.

Van de Ven gaat leiding geven aan Topholding Voergroep Zuid, met daarin de drie business units: Voer & Grondstoffen, Financiële dienstverlening en Retail. Tot 1 maart jl. was Van de Ven in dienst bij Agrifirm, waar hij tot november 2020 de functie van directeur Noordwest-Europa bekleedde. Van de Ven werkte eerder als operationeel directeur bij ForFarmers en vervulde diverse directiefuncties bij Hendrix UTD (Nutreco). De transfer van Agrifirm naar Voergroep Zuid vindt plaats in goed wederzijds overleg.

RonaldvdVen

Coöperatie Voergroep Zuid

Voergroep Zuid is al 125 jaar een stabiele, coöperatieve partner voor haar leden en klanten. Zij produceert en levert vanuit vier productielocaties hoogwaardig veevoer en grondstoffen tegen een eerlijke prijs én voegt daarnaast waarde toe door middel van het delen van kennis en het geven van praktisch advies op het boerenerf. Hierbij hecht Voergroep Zuid veel waarde aan een goede samenwerking met andere kennispartners en erfbetreders, waardoor zij leden en klanten optimaal ondersteunen bij het efficiënt en duurzaam produceren van melk, vlees en eieren. Zo verdient Voergroep Zuid geld voor boeren in plaats van aan boeren. Naast voer & grondstoffen leveren ook Zuiderhuis (financiële dienstverlening) en Retail (8 Welkoop-winkels en een Praxis) een belangrijke bijdrage aan het resultaat van de coöperatie Voergroep Zuid.

Benieuwd naar het hele persbericht, kijk hier: https://www.voergroepzuid.nl/actueel/nieuws/ronald-van-de-ven-nieuwe-algemeen-directeur-voergroep-zuid/532