Terug naar nieuws overzicht
Nieuws

Bert Jansen en Elbert Dijkgraaf benoemd tot lid Raad van Toezicht voor de Wageningen Universiteit & Research

Wij feliciteren Bert Jansen en Elbert Dijkgraaf die beiden benoemd zijn als lid raad van toezicht voor de Wageningen Universiteit & Research.

“To explore the potential of nature to improve the quality of life”:  Wageningen Universiteit & Research is befaamd om haar wereldwijd toonaangevend fundamenteel onderzoek en heeft een sterke positie als leverancier van toegepast wetenschappelijk onderzoek.

WUR

Bert Jansen doorliep een succesvolle carrière bij Campina, voordat hij de overstap maakte naar Avebe als CEO, een rol die hij sinds 2008 bekleedt. Onder zijn leiding groeide de coöperatie Avebe uit tot een hoog-innovatieve aardappelverwerker die wereldwijd opereert. Bert beschikt daarmee over kennis en een netwerk in de internationale food-wereld die de gehele keten beslaat. Bert beschikt daarnaast over toezichthoudende ervaring.

Elbert Dijkgraaf is zijn carrière gestart als onderzoeksassistent bij de Erasmus Universiteit, waar hij tot op de dag van vandaag actief is als professor met een leerstoel op het gebied van empirische economie van de publieke sector. Elbert is van 2010 tot 2018 actief geweest in de Tweede Kamer voor de SGP met verantwoordelijkheid voor dossiers als landbouw, natuur en voedselkwaliteit. Sinds 2018 past Elbert zijn kennis toe middels zijn eigen strategie en adviesbureau. Hij had bijvoorbeeld zitting in de commissie Remkes maar houdt zich ook bezig met vraagstukken over onderwijs en brede maatschappelijke vraagstukken. Elbert beschikt daarnaast over toezichthoudende ervaring.

Namens Maes & Lunau wensen wij Bert, Elbert en de Wageningen Universiteit & Research veel succes en een fijne samenwerking toe!