Terug naar nieuws overzicht
Nieuws

Erik Gerritsen de nieuwe directievoorzitter bij Ymere

Erik Gerritsen wordt per 1 juni 2021 benoemd tot de directievoorzitter bij Ymere.

Ymere is werkzaam in de Metropoolregio Amsterdam en is de grootste woningcorporatie van Nederland. In deze regio verhuurt Ymere 73.000 woningen waarvan het overgrote deel in het sociale huursegment.

Erik_Gerritsen

Erik Gerritsen heeft uitgebreide ervaring opgedaan als bestuurder in verschillende maatschappelijke sectoren. Hij is sinds 1 juni 2015 secretaris-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Van 2009 tot 2014 was hij werkzaam als bestuursvoorzitter van Bureau Jeugdzorg Agglomeratie in regio Amsterdam. Hij was ook onder meer plaatsvervangend secretaris-generaal van Buitenlandse Zaken, gemeentesecretaris van kennisambassadeur van Amsterdam. In 2011 promoveerde Gerritsen op hoe de lokale overheid kan bijdragen aan het oplossen van ongetemde maatschappelijke problemen. Voor Gerritsen is het van belang om een maatschappelijk verschil te maken. Ook in zijn rol bij Ymere zal hij dit doel proberen te realiseren.

We wensen Erik Gerritsen en Ymere veel succes met deze samenwerking!

Zie link voor het persbericht: https://www.ymere.nl/nieuws/nieuwsberichten/2021-03-12-erik-gerritsen-wordt-nieuwe-directievoorzitter-van-ymere/